Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Ažuriran Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji

Obavještavaju se svi zainteresirani da je 14. prosinca 2022. godine ažuriran Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

Korekcije se odnose na sljedeće, te se iste nalaze u Smjernicama za podnositelje prijave:

2.1. Prihvatljivi podnositelji prijava financijske podrške

  • Udruženja koja okupljaju isključivo proizvođače/prerađivače poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu. Udruženja su prihvatljiv podnositelj prijave samo u slučaju ako se projektni prijedlog odnosi na  uvođenje oznake geografskog porijekla (ZOP, ZOGP, GTS), a koja su registrirana 31.12. 2021. godine i ranije.

Također je dodana i sljedeća nadopuna:

  • Ukoliko udruženje podnosi prijavu koja se odnosi na uvođenje oznake geografskog porijekla, tada je prihvatljivo da je ista registrirana u skladu sa važećim zakonima 31.12.2021. godine i prije.
  • U slučaju da je predmet prijave uvođenje geografske oznake porijekla, prihvatljivo je da se prijava odnosi i samo na dobijanje oznake na grupnom nivou.

2.7.1. Opći kriteriji prihvatljivosti podnositelja prijave i projektnog prijedloga

Izmijenjeni su kriteriji pod rednim brojem 11. i 14. te sada glase:

  1. Podnositelj prijave se aktivno bavi primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno preradom poljoprivrednih proizvoda (minimalno od 31.03.2021.), izuzev u slučaju kada je podnositelj prijave udruženje i kada se prijava odnosi na uvođenje geografske oznake porijekla (specifičnost ovog standarda).
  2. Podnositelj prijave nije poslovao sa gubitkom (viškom rashoda) u 2021. godini. Navedeni kriterij se ne odnosi na udruženja koja su uspostavljena sa ciljem ispunjavanja uvjeta za uvođenje oznake geografskog porijekla.


Javni poziv zajedno sa pratećom dokumentacijom dostupan je putem sljedećeg linka.

Prijave se mogu podnijeti do 30. prosinca 2022. godine, do 15:00 sati. 

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sustava dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/ koji je osigurao EU4AGRI projekt. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.  

Instrukcije za korištenje online platforme se mogu pronaći na: javnipoziv.undp.ba.

 

Izvor: https://eu4agri.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search