Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

JAVNI POZIV: DODJELA GRANT SREDSTAVA ZA MEDIJE

Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta Misli o prirodi! kojeg financijski podržava Švedska raspisuje javni poziv za dodjelu grant sredstava za medije.Grant Mediji

Osnovni cilj projekta je povećati utjecaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva (OCD), institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinkronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou. Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Europske unije i međunarodnih sporazuma s područja okoliša, klime i energije koje je Bosna i Hercegovina ratificirala.

Kompleksnost pitanja okoliša zahtjeva kontinuiranu prisutnost na lokalnom nivou, ekspertizu u području zaštite okoliša, umreženost sa lokalnim akterima, mogućnost komunikacije sa mladima, školama i medijima, te kapacitete za pružanje edukativne i stručne podrške drugim organizacijama i školama.

Okoliš je medijski nedovoljno obrađena tema, a većina već razvijenih medijskih članaka, emisija i sadržaja općenito vezana je za događaje, a ne za doprinos osnovnom cilju. Istovremeno, mediji nisu dovoljno osnaženi i financijski stabilni da bi problematiku okoliša tretirali na sveobuhvatan, analitički i kritički način.

Medijska pokrivenost pitanja zaštite okoliša se unaprijeđuje tijekom realizacije projekta Misli o prirodi! kroz sistematičan pristup medijima, novinarima i novinarkama, ali i riješavanju izazova s kojima se suočavaju prilikom rada na medijskim sadržajima iz zaštite okoliša.

Cijeli poziv možete pronaći ovdje.

Za podnošenje prijava potrebno je dostaviti projektnu i dodatnu dokumentaciju isključivo putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Rok za postavljanje pitanja u vezi javnog poziva je 27. siječnja 2023. godine, dok je rok za postavljanje odgovora 31. siječnja 2023. godine.

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije za podnošenje prijave prijedloga projekta je 7. veljače 2023. godine do 23:59 sati.

Potrebnu prateću dokumentaciju možete preuzeti u nastavku:

 Izvor: https://mislioprirodi.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search