Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EU4Business – Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške poljoprivrednim gospodarstvima (primarna proizvodnja)

Photo EU4Business

 

Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gospodarstava, povećanje kvalitete proizvoda, higijene i sigurnosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoliša te otvaranje novih tržišnih mogućnosti.

Prihvatljivi podnositelji prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gospodarstvima mogu biti fizička lica, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u pod-sektorima uzgoj voća, uzgoj povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica. U okviru ovog javnog poziva prihvatljive su prijave za projekte koji će se izvoditi na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ukupna sredstva za financiranje podrške investicijama na poljoprivrednim gospodarstvima (primarna poljoprivredna proizvodnja) iznose do 1,750,000 KM. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97,000 KM do maksimalno 195,000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 40% ukupnog iznosa predložene investicije (40% sufinanciranje podnositelja prijave i 60% sufinanciranje kroz mjeru podrške)Sufinanciranje mora biti novčano te se sudjelovanje neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Informacije o načinu popunjavanja i dostavljanju prijave se nalaze u Smjernicama za podnositelje prijava na javni poziv. Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. ožujak 2019. godine do 17:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Ukoliko imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete se obratiti na sljedeću e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke.

Svi odgovori na pitanja koja mogu biti relevantni i za ostale podnositelje prijava, redovno će se objavljivati na web stranici UNDP-a: http://www.ba.undp.org i na stranici projekta http://eu4business.ba.

Projekt “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business” ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno orijentiranim sektorima (npr. prerada drveta, metal, tekstil, plastika ili informacijske i komunikacione tehnologije), kao i u poljoprivredi, proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini (BiH). Projekt je četverogodišnja inicijativa (2018. – 2022.), koju prvenstveno financira Europska unija (EU) u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) II, a zajednički implementiraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO).

UNDP provodi projektne aktivnosti vezane za sektor poljoprivrede i prehrambenu industriju te ruralni razvoj.

Dokumentaciju možete preuzeti na sljedećim linkovima:

Smjernice za podnositelje prijava na javni poziv

Prilog 1 – Obrazac za prijavu na javni poziv

Prilog 2 – Obrazac poslovnog plana

Prilog 2.a – Poslovni plan – tabele

Prilog 3 – Pismo namjere za sufinanciranje projekta

Prilog 4 – Lista za provjeru dostavljene dokumentacije

 

Informativni sastanak za potencijalne podnositelje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za poljoprivredna gospodarstva (primarna proizvodnja) u okviru projekta EU4Business održati će se u srijedu, 20. veljače 2019. godine, u trajanju od 9:30-12:00 sati na adresi Federalni agromediteranski zavod, Biskupa Čule 10, Mostar.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search