Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ZA KULTURNE PRAKTIČARE I ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA U REGIJI: RYCO JE POKRENUO PROJEKT “FOND ZA KULTURU MLADIH NA ZAPADNOM BALKANU”

Regionalni ured za suradnju mladih (RYCO) je pokrenuo novi projekt “Fond za kulturu mladih na Zapadnom Balkanu”.

Cultural Fund Logo

Ovo je višegodišnji projekt, financiran od strane  Ministarstva vanjskih poslova Njemačke i podržan od strane vlada Zapadnog Balkana, namijenjen kulturnim praktičarima i organizacijama civilnog društva iz područja kulture. Cilj projekta je podržati kulturni aktivizam mladih i kreativna rješenja za aktualne društvene i političke probleme u regiji, doprinoseći regionalnoj suradnji, međukulturnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju.

Pojedinci mogu aplicirati za grantove do 3.000 EUR, dok organizacije civilnog društva mogu aplicirati za grantove do 6.000 EUR. Rok za prijave je do 12. studenog 2023. godine. Više informacija dostupno je na RYCO-ovoj web stranici https://www.rycowb.org/western-balkans-youth-cultural-fund/.

Više informacija možete dobiti i na info sesiji koju lokalni ured RYCO-a u Sarajevu realizira sljedećeg tjedna, u četvrtak, 19. listopada s početkom u 11:00 sati u prostorijama Europe House-a Sarajevo.

Dan nakon toga je planirana i trodnevna radionica za kulturne praktičare i predstavnike OCD-a iz područja kulture koji žele već sada početi raditi na razvoju svoje aplikacije. Kulturni praktičari se mogu prijaviti za grantove do 3.000 eura, dok se OCD mogu prijaviti za grantove do 6.000 eura.

Kako biste osigurali svoje mjesto na nekom od ovih događaja možete se registrirati putem sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3nNESQvID-jTcT3EFJDzLS9V9TL8OIvAZDrpxxzhnDuFAqg/viewform. Za sve nejasnoće možete pisati na E-mail adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search