Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EUROPSKA KOMISIJA ODOBRILA 10 MILIJUNA EURA ZA SUDJELOVANJE PROJEKTNIH PARTNERA IZ ZEMALJA KORISNICA IPA-E U OKVIRU PROGRAMA INTERREG EUROPA

Nakon pregovora  programskih struktura s Europskom komisijom, odobreno je 10 milijuna eura za sudjelovanje projektnih partnera iz zemalja korisnica IPA-e u programu Interreg Europa, u periodu 2021-2027. Program međuregionalne suradnje Interreg Europa je paneuropski program koji obuhvata sve zemlje Europske unije i Norvešku i  Švicarsku, a od lipnja 2023. god. proširen je i na zemlje kandidatkinje za članstvo u EU, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Ovaj program potiče kreiranje i poboljšanje regionalnih politika u svim relevantnim oblastima Kohezijske politike, kao što su inovacija, socijalne i ekološke politike, transport, boljitak građana i dobra uprava. Također, doprinosi i smanjenju nejednakosti u pogledu rasta, razvoja i kvaliteta života u svim regijama Europe.

U drugoj polovini ožujak 2024. god. planirano je objavljivanje dva poziva za podnošenje projektnih prijava: trećeg redovnog poziva, u kojem će partneri iz zemalja korisnica IPA-e imati ravnopravnu ulogu s ostalim partnerima i mogućnost vođenja projekata, te restriktivni poziv u kojem će se partneri iz zemalja kandidatkinja uključivati u već odobrene projekte iz prvog i drugog poziva.

Direkcija za europske integracije je u siječnju ove godine održala online Info sesiju predstavljanja ovog programa potencijalnim korisnicima u BiH, a u narednom periodu nastavit će da pruža blagovremene informacije o pozivima i ostalim bitnim događanjima u programu. Više informacija o programu Interreg Europa dostupno je na linku: https://www.interregeurope.eu/.

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search