Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EUROPSKA KOMISIJA DALA PREPORUKU ZA OTVARANJE PREGOVORA S BOSNOM I HERCEGOVINOM - PREPORUKA JE PRVI KORAK I BIT ĆE SNAŽAN ARGUMENT ZA DRŽAVE ČLANICE EU

“Europska komisija je davanjem preporuke za otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom poslala dvije ključne poruke građanima i bh. vlastima. Prva je da se isplati raditi i ispunjavati prioritete iz Mišljenja, a druga je da je Komisija važan i pouzdan partner u procesu pristupanja.

Preporuka je prvi korak i bit će snažan argument za države članice kada budu razgovarale o pitanju otvaranja pregovora s Bosnom i Hercegovinom na sastancima Vijeća EU i Europskog vijeća sljedeće sedmice.

Sada bh. vlasti i institucije ne trebaju stati. Potrebno je raditi dalje, a kako bismo dali argument više državama članicama na kojima je finalna politička odluka. Tu bi, vjerujem, usvajanje zakona o sudovima, kao zadnjeg u setu trenutno najvažnijih zadataka, imalo i te kakav značaj za pozitivnu odluku država članica EU o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom“, izjavila je direktorica Direkcije za europske integracije Elvira Habota povodom odluke Europske komisije da preporuči otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search