Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA OBUKAMA DIREKCIJE ZA EUROPSKE INTEGRACIJE U DRUGOM KVARTALU 2024. GODINE

Direkcija za europske integracije poziva sve zainteresirane da se prijave za pohađanje obuka u području europskih integracija koje će se održati u drugom kvartalu 2024. godine.

baner obrazovanje2 1601302996 1644580704 1663071673 4

Koristimo priliku da vas podsjetimo da je, u okviru Plana obuka za 2024. godinu, Direkcija izvršila ažuriranje sustava obuka s ciljem kratkoročnog usklađivanja s potrebama koje proizilaze iz procesa i iskazanih potreba polaznika. U tom smislu, silabusi pojedinih obuka su izmijenjeni u pogledu sadržaja i trajanja obuka, kako bi se obuhvatile promjene u procesu i iskazane potrebe ciljne grupe koje su vidljive iz evaluacija koje Direkcija kontinuirano prati i analizira, a koje se u najvećoj mjeri odnose na potrebu za više praktičnog rada tokom većine obuka.

Molimo da ovaj poziv proslijedite svim zainteresiranim u vašoj instituciji/razini vlasti na kojoj djelujete, kako bi bili u prilici steći znanja neophodna za obavljanje poslova i zadataka koji proizilaze iz procesa europskih integracija, posebno imajući u vidu gore navedene promjene u sadržaju obuka.

Obuke u drugom kvartalu 2024. godine održat će se u Sarajevu, Banja Luci, Širokom Brijegu i Livnu.

Kalendar obuka koje će se održati u drugom kvartalu 2024. godine dostupan je na sljedećim linkovima:

https://www.dei.gov.ba/bs/obuke-bs-7 (bosanski jezik)

https://www.dei.gov.ba/hr/obuke-hr-7 (hrvatski jezik)

https://www.dei.gov.ba/sr/obuke-sr-7 (srpski jezik)

Zainteresirani za sudjelovanje na obukama mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca koji je dostupan na linku za svaku pojedinačnu obuku.

Popunjen prijavni obrazac sa svim traženim podacima, Direkciji se dostavlja faxom na broj 033/255-001, ili mailom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., do datuma koji je za svaku pojedinu obuku označen kao krajnji rok za prijavu.

Narednog radnog dana nakon isteka roka za prijavljivanje na web stranici Direkcije bit će objavljen dnevni red obuke i lista polaznika čije su prijave za prihvaćene. Dnevni red i lista polaznika svake konkretne obuke bit će dostupna na sljedećim linkovima:

https://www.dei.gov.ba/bs/lista-polaznika (bosanski  jezik)

https://www.dei.gov.ba/hr/lista-polaznika (hrvatski jezik)

https://www.dei.gov.ba/sr/lista-polaznika (srpski jezik)

U slučaju spriječenosti sudjelovanja na obuci polaznik je dužan o tome obavijestiti Direkciju pismeno, na isti način na koji je dostavio prijavni obrazac prilikom prijave na obuku i to najkasnije do 12 sati radnog dana koji prethodi obuci. U obavještenju kojim se otkazuje sudjelovanje mora biti vidljivo da je kopija istog dostavljena neposrednom rukovoditelju koji je odobrio pohađanje obuke. Direkcija ne snosi troškove smještaja, puta i ručka za polaznike obuka.

Napominjemo da Direkcija realizira obuke u skladu s odredbama Odluke o obukama u oblasti evropskih integracija (“Sl. Glasnik BiH”, br. 50/18 i 16/20). Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 033/255-377 ili E-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search