Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Održana četvrta proširena sjednica Odbora za ruralni razvitak Županije Zapadnohercegovačke

Odbor za rrZZH1 1024 x 768

 

U prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u Širokom Brijegu, u petak, 7. lipnja 2019. godine, održana je četvrta proširena sjednica Odbora za ruralni razvitak Županije Zapadnohercegovačke, u sklopu izrade sektorske Strategije ruralnog razvitka Županije Zapadnohercegovačke.

Na početku sjednice prisutnima se u ime Ministarstva gospodarstva obratio koordinator Odbora za ruralni razvitak ŽZH, gosp. Pero Mandić, koji je istaknuo da je cilj sastanka okupiti vladine institucije, udruge i druge zainteresirane kako bi se donijele sve potrebne mjere koje se u sljedećem razdoblju planiraju provesti u sklopu izrade Strategije ruralnog razvitka ŽZH. Naglasio je kako će donesene mjere biti dio Strategije koje će nas uputiti kako i na koji način trebamo odrađivati akcijske planove koji će dovesti do ruralnog razvitka naših područja.

Odbor za rrZZH2 1024 x 768

U nastavku, dipl. ing. građ. Branko Širić, u ime Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, održao je prezentaciju pod nazivom Ruralna područja u prostorno – planskoj dokumentaciji ŽZH. Gosp. Širić je ukratko predstavio program mjera prostornog uređenja i aktivnosti za provođenje prostornog plana.

Odbor za rrZZH3 1024 x 768

Iduću prezentaciju je održao prof. dr. sc. Marko Ivanković sa Agronomskog i prehrambeno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji je ovom prilikom predstavio radnu verziju mjera ruralnog razvitka ŽZH. Gosp. Ivanković je naveo strateške ciljeve i mjere koje će se provoditi u sklopu izrade Strategije ruralnog razvitka ŽZH, te je naglasio da su svi prijedlozi za izmjene i dopune dobrodošli. Istaknuo je kako će uspješna provedba Strategije ovisiti i o tome kada će BiH dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, s obzirom na to da se time otvara i pristup europskim fondovima.

Odbor za rrZZH1 1024 x 768

Na kraju sjednice Odbora, gosp. Mandić je pozvao sve prisutne i zainteresirane da se uključe sa svojim prijedlozima u cilju što kvalitetnije izrade Strategije ruralnog razvitka ŽZH, da bi svi zajedno na taj način doprinijeli održivom razvoju naših ruralnih područja.

© Copyright 2019 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search