Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

U tijeku prvi ciklus obuke “EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”

EU fondovi i PCM 2019 4

 

Nakon uspješno završena dva ciklusa obuke “EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)” prošle godine i velikog broja zainteresiranih sudionika organiziran je i ove godine prvi ciklus obuke na istu temu koja je u tijeku u Širokom Brijegu u konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije je organizirao četverodnevnu obuku u skladu s planiranim aktivnostima za ovu godinu u području upravljanja i koordinacije razvoja u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a vođenje obuke je prepušteno iskusnim predavačima u navedenim područjima Nevzetu Sefi i Mirni Jelčić, djelatnicima Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH.

EU fondovi i PCM 2019 3

Najvažniji cilj ove obuke je upoznavanje sudionika sa dostupnim fondovima i programima Europske unije koji su na raspolaganju Bosni i Hercegovini, odnosno jačanje kapaciteta institucija Županije Zapadnohercegovačke,  kao i svih zainteresiranih predstavnika mladih, studenata, nevladinog i privatnog sektora za pisanje, pripremu i provedbu projekata.

Na početku obuke sudionicima se obratila pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Vesna Hrsto izrazivši veliko zadovoljstvo odazivom trideset zainteresiranih sudionika za sudjelovanje na obuci. Istaknula je da je bilo još mnogo zainteresiranih sudionika za obuku, ali da ih nije bilo moguće sve ovaj put primiti ponajprije zbog kvalitetnog vođenja obuke i optimalnog broja sudionika za rad u grupama. Upoznala je sve sudionike sa planom teorijskog i praktičnog dijela obuke te da će nakon završetka dobiti certifikate o sudjelovanju.

EU fondovi i PCM 2019 1

Sudionici su jučer i danas imali priliku savladati teorijske vještine kako bi bolje razumijevali terminologiju koja se upotrebljava prilikom pisanja projekata, nakon čega sljedeći tjedan slijedi drugi dio obuke kada će se sudionici podijeliti u dvije grupe i raditi na razradi projektnih ideja koje su rezultat stvarnih potreba u Županiji Zapadnohercegovačkoj te pripremati konkretne projektne prijedloge.

EU fondovi i PCM 2019 5

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search