Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održan drugi dio radionice „Umrežavanje dionika u svrhu kreiranja turističkih paketa“

15 10 19 3 370 x 247

 

Danas je u prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovače za europske integracije održan drugi dio natjecateljske radionice „Umrežavanje dionika u svrhu kreiranja turističkih paketa“ u okviru koje smo nastavili sa umrežavanjem dionika u sektoru turizma.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovače za europske integracije gosp. Ivan Jurilj je otvorio radionicu, pozdravio sve prisutne, te je prepustio riječ predavačima gosp. Nevzetu Sefi ispred Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj – REDAH, te gđi. Ivi Bencun, stručnjakinji za razvoj aktivnog turizma i vlasnici turističke agencije Feral Tours iz Zadra.

Gosp. Sefo je predstavio prisutnima sve bitne detalje natjecateljske financijske sheme kreirane za poticaj razvoja turističkih sadržaja i usluga uvezivanju aktera u turizmu, a sve u cilju kreiranja turističkih paketa na području Županije Zapadnohercegovačke. Također, ukratko je objasnio natjecateljima kako i na koji način najbolje prezentirati svoju poslovnu ideju na finalnoj radionici.

U nastavku, gđa. Bencun je sve prisutne poslovne turističke subjekte upoznala sa detaljima zahtjeva turističkih agencija, odnosno kako i na koji način se uključiti u turistički paket. Navela je najpovoljnije turističke grane na području Županije Zapadnohercegovačke u sklopu kojih možemo kreirati kvalitetan turistički paket za plasman na tržište. Istaknula je da Županija Zapadnohercegovačka posjeduje ogroman potencijal i izuzetno kvalitetne resurse za razvoj turističke ponude, a za najvažnije aktivnosti  istaknula je canyoning, planinarenje, bicikliranje i sl., kao jedne od vodećih aktivnosti na našem području.

15 10 19 2 1024 x 683

Za kraj, gđa. Ana Soldo, ispred Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, ukratko je predstavila formu poslovnog plana, kao i način popunjavanja istog. Istaknula je da će samo osobe koje su bile prisutne na radionici imati pravo sudjelovanja na finalnoj radionici gdje će najbolje i najinovativnije ideje biti nagrađene putem fonda koji je osigurao projekt MarketMakers 25. listopada 2019. godine, s tim da svi prijedlozi moraju biti dostavljeni do 22. listopada 2019.

15 10 19 5 1024 x 683

Napominjemo, cilj radionice je stvoriti preduvjete za razvoj turističkih paketa vezanih za aktivni turizam na području Županije Zapadnohercegovačke.

Ova radionica  je podržana od strane projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

MarketMakers i Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije opredijeljeni su da podrže javni i privatni sektor u cilju usmjeravanja investicija iz javnog sektora  i da uspostave regulacijske okvire za podršku sustavnim promjenama u razvoju turizma.

Konkretno, izgradnja i brendiranje Županije Zapadnohercegovačke, kao ruralnog/outdoor turističkog odredišta usmjerena je na sljedeće avanture: penjanje po stijenama, canyoning, planinarenje i vožnja bicikla, seoska domaćinstva i iskustva kampiranja.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search