Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Široki Brijeg - održan okrugli stol „Tržište rada u odnosu na mlade“

Okrugli stol na temu „Tržište rada u odnosu na mlade“ održan je u konferencijskoj dvorani hotela Park u Širokom Brijegu.

Na samome početku nazočne je pozdravila organizatorica, gradska vijećnica Širokog Brijega, Antonija Banožić, kao i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i Nedžad Kamenica predstavnik Instituta za razvoj mladih KULT, uz čije se potpore održao ovaj okrugli stol.

O tržištu rada, zapošljavanju mladih i potražnji poslodavaca govorila je Marijana Ćosić, u ime Zavoda za zapošljavanje Širokog Brijega.

U istraživanju koje je provela organizatorica, 95% mladih u županijama Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačkoneretvanskoj smatra da postoji neusklađenost između obrazovnog sustava i tržišta rada.

Ravnateljica Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, Ljerka Naletilić, obrazložila je kako ova obrazovna institucija pokušava odgovoriti na potrebe tržišta rada. O zapošljavanju mladih, organizaciji obrazovnog sustava u odnosu na potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj govorio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Tomislav Panenić.

Na okruglom stolu još su govorili i predstavnici javnog i privatnog sektora te nevladinih udruga.

Okrugli stol održan je u cilju prepoznavanja najvažnijih problema na tržištu rada, kao i poboljšanja dijaloga između mladih nezaposlenih ljudi, poslodavaca, obrazovnih institucija i zakonodavne vlasti.

Izvor: http://www.sirokibrijeg.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search