Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Grude – Održana radionica „Razvoj cikloturizma Bike Friendly koncept u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

Danas je u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održana radionica „Razvoj cikloturizma Bike Friendly koncept u Županiji Zapadnohercegovačkoj“.

Radionica se održala u Grudama, u Agroturizmu „Marića Gaj“, a predvodio ju je Nedo Pinezić, stručnjak za razvoj ruralnog turizma, a ujedno i vlasnik privatne tvrtke „Quanarius“ d.o.o. iz Hrvatske  koja je specijalizirana za marketing i konzalting u turizmu.

Gosp. Pinezić je pobliže objasnio svim prisutnima načine na koje se možemo uključiti u cikloturizam, zatim ih je upoznao sa standardima kvalitete u pružanju usluga cikloturizma u ruralnom području, poslovnim mogućnostima biznisa u ruralnom području kroz razvoj cikloturizma s posebnim naglaskom na obiteljski smještaj i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), te mikropoduzetništvu u turizmu s posebnim naglaskom na ruralni turizam.

Gosp. Pinezić je istaknuo da je koncept Bike Friendly opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima, a da su usluge označene Bike Friendly oznakom objekti, koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.

Također, dotakao se ostvarivanja mogućnosti i prilika stanovništva u cikloturizmu kroz projekt CYCLING RURAL, koji je u Županiji Zapadnohercegovačkoj započeo sa provedbom 1. listopada 2019. godine. Istaknuo je najvažnije prilike koje nam ovaj projekt donosi, te načine kako uskladiti ponudu domaćeg stanovništva sa potražnjom stranih cikloturista.nedo 1024 x 768

Radionica je bila namijenjena svima koji žele  svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od  vrste objekata, te njihove veličine i interesa. Razvoj cikloturizma u ruralnim područjima daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe obogaćivanju ovog oblika turizma, te da stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, ali i ujedno ostvare financijsku dobit.

Poučeni primjerima dobre prakse iz regije i Europe, Županija Zapadnohercegovačka planira otvoriti novo tržište i pokušati kroz niz aktivnosti turizam, kao granu gospodarstva, pozicionirati na cikloturističkim rutama s obzirom na to da je već u tijeku provedba nekoliko projekata koji se odnose na razvoj, mapiranje, obilježavanje i promociju biciklističkih ruta kroz županiju.

 

© Copyright 2020 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search