Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

IFAD projekt - Poziv za dostavljanje aplikacija za sufinanciranje zapošljavanja

Na osnovu sporazuma između IFAD-a i Bosne i Hercegovine, te Projektnog sporazuma između IFAD-a i Federacije BiH o financiranju, Ured za koordinaciju projekata (PCU) je zadužen za provođenje Projekta razvoja ruralne konkurentnosti (RCDP) u Federaciji BiH, u njenim ruralnim područjima. Osnovni cilj Projekta je smanjenje siromaštva, a dio sredstava namijenjen je podršci u zapošljavanju mladih i žena kako bi se i na taj način direktno doprinijelo osnovnom cilju.

U skladu sa socijalnom i rodnom osjetljivošću Projekta, razvijen je Program za sufinanciranje zapošljavanja, a na osnovu kojeg PCU raspisuje Poziv kojim bi se sufinanciralo zapošljavanje 113 nezaposlenih osoba.

Ciljane kategorije: žene starosti do 55 godina i mladi do 35 godina, a koji su zasnovali radni odnos  tokom 2020.godine (do utroška sredstava).

Korisnici Programa sufinanciranja zapošljavanja žena i mladih u ruralnim područjima mogu biti subjekti koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, a registrirani su u Federaciji BiH za sljedeće djelatnosti:

  • registrirana poljoprivredna domaćinstva  i poljoprivredni obrti,·  
  • poljoprivredne zadruge,
  • udruženja koja se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda.

Programom je predviđeno sufinanciranje dijela troškova za isplatu obaveznih doprinosa za novozaposlene osobe sa iznosom od 200 KM mjesečno po jednoj osobi za 12 mjeseci.

Subjekti registrirani u Federaciji BiH koji vrše zapošljavanja osoba iz ciljanih kategorija, vrše prijavu  za sudjelovanje u Programu dostavljanjem sljedećih dokumenta:

  1. popunjen Prijavni obrazac,
  2. popunjena Lista novouposlenih osoba,
  3. ovjerena kopija rješenja o registraciji djelatnosti,
  4. dokaz o izmirenim porezima i doprinosima.

Prijavni obrazac, format Liste novouposlenih kao i sam Program se može dobiti u općinskim službama za zapošljavanje ili direktno u prostorijama PCU ili na web stranici PCU: www.fmpvspcu.ba/javni-poziv/  ili po zahtjevu putem sljedećih e-mailova: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Rok za dostavljanje aplikacija: 01. ožujka 2020. godine na adresu:

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
URED ZA KOORDINACIJU PROJEKATA – PCUUl
Grbavička br. 4/II, 71000 Sarajevo
ili putem e-mail-a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., sa naznakom: „PRIJAVA ZA PROGRAM SUFINANCIRANJA ZAPOŠLJAVANJA ŽENA I MLADIH“

Oni koji se kvalificiraju u skladu sa kriterijima biti će pozvani da dostave dokumentaciju kako je definirano Programom.

Izvor:https://fmpvspcu.ba/javni-poziv

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search