Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Cycling Rural : Jačanje turističke ponude u ruralnim područjima BiH uz podršku EU

Cycling Rural 5

Za sve ljubitelje biciklizma i prirodnih ljepota u subotu, 25. srpnja 2020. godine je u Parku prirode Blidinje održana radionica pod nazivom "Kako do vrha".  Cilj radionice bio je aktivirati lokalno stanovništvo, sportska i turistička udruženja i klubove, ali i donositelje odluka za sudjelovanje  u aktivnom turizmu na području Županije Zapadnohercegovačke kroz predavanja o biciklizmu, planinarenju i ljubavi prema prirodi.

U okviru radionice velik broj posjetitelja, najvećim dijelom biciklista, planinara i ljubitelja prirode imao je priliku da čuje i  predavanje poznatog hrvatskog alpinista Stipe Božića, koji se popeo na najviše vrhove svijeta uključujući Mount Everest.  

Ovo je prva u nizu radionica planiranih u okviru projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore –  Cycling Rural” koji se  provodi  u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ova radionica je  dodatno ojačala njihove kapacitete za ppromociju turizma, ali su dobili i  podršku za planirane aktivnosti u razvoju aktivnog turizma posebno dionici radionice koji dolaze iz   biciklističkih udruga, gorskih službi za spašavanje, turističke udruge i raznih udruga koje se bave aktivnim turizmom. Lokalno stanovništvo koje živi na ovim područjima dobilo je novi  pozitivan stav prema inicijativi razvoja ove vrste turizma.

Projekt će  također uvesti i standard kvalitete "Bike Friendly Concept", te će na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 EUR, od čega Europska unija financira 400.000,00 EUR. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Za više informacije, molimo kontaktirajte:

Ana Soldo, projektni koordinator
Tel: +387 39 703 100
Mob: +387 63 461 182

Cycling Rural

Cycling Rural

Cycling Rural

Cycling Rural

© Copyright 2020 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search