Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

EUROPSKA UNIJA NASTAVLJA S POTPOROM AKTIVNOM TURIZMU Najava foruma „Adriatic Outdoor Adventure“

Najava foruma Adriatic Outdoor Adventure plakat

U okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“, financiranog od strane Europske unije, u petak 12. ožujka 2021. godine od 14 do 17 sati, biti će organiziran forum aktivnog turizma pod nazivom „Adriatic Outdoor Adventure“.

Cilj ovog foruma je upoznati turistički sektor s inicijativama koje su zaživjele na našim prostorima te istaknuti i prenijeti uspješne priče iz oblasti razvoja aktivnog turizma u jadranskom zaleđu. Forum će okupiti međunarodne stručnjake iz oblasti aktivnog turizma, a zainteresirani će program pratiti putem Zoom aplikacije. Organizator je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. 

Forum će otvoriti predstavljanje projekta „Cycling Rural“, polaznici će imati prigodu upoznati se s najuspješnijim inicijativama pokrenutim kroz projekte Europske unije: „Tourism, Adrenaline and Rafting Adventure - T.A.R.A.“ i „Adriatic Canyoning“. Predstaviti će se i aktualni projekti iz oblasti turizma: „EU4Business“, „Tourism Development Promotion“ i „Via Dinarica“.

Drugi dio programa zaokružuje panel s međunarodnim govornicima koji će razgovarati o iskustvima i podijeliti uspješne priče kroz koje su prošli na putu razvoja aktivnog turizma širom Europe. Na panelu će sudjelovati Ed Lancaster iz European Cyclist Federation (Belgija); Jack Delf iz agencije Black Mountain Montenegro (Crna Gora); Iva Bencun iz agencije Feral Tours (Hrvatska), a moderator panela će biti Nedo Pinezić, turistički savjetnik iz Hrvatske.

Županija Zapadnohercegovačka kroz Strategiju razvitka turizma Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020.-2027. godine unaprjeđuje infrastrukturu za aktivnosti u prirodi, s naglaskom na biciklističkim stazama. Organizacija jednoga ovakvoga foruma predstavlja značajan doprinos promidžbi biciklističkih staza u Hercegovini te pomaže pozicioniranju Hercegovine kao poželjne cikloturističke destinacije na  europskim biciklističkim platformama.

Projekt „Cycling Rural“ je započeo 1.10.2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega je Europska unija osigurala 400.000,00 eura. Nositelj projekta je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a partneri su gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Kontakt osoba - Ana Soldo, tel: 063 461 182

© Copyright 2021 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search