Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Otvoreni poziv: Unapređenje vještina NVO-a/OCD na Zapadnom Balkanu i Moldaviji

Humanity in Action s ponosom organizira obuku u okviru projekta „Unapređenje vještina NVO/OCD-a na Zapadnom Balkanu i Moldaviji“, financiranog od strane Međunarodnog višegradskog fonda. Projekt će poboljšati meke vještine OCD/NVO zajednice iz šest zemalja zapadnog Balkana i Moldavije kako bi se povećalo profesionalno demokratsko sudjelovanje građana u javnim raspravama i povećalo njihovo profesionalno razmišljanje. Projekt također ima za cilj potaknuti regionalnu suradnju radi opipljivijeg uključivanja na europskoj razini.

Projekt će obučiti 30 članova OCD/NVO zajednice u BiH i studente koji nastoje raditi u ovoj oblasti o osnovnim vještinama upravljanja projektima. Nakon treninga bit će organizirana rasprava s dionicima o budućnosti Europe, tijekom koje će projektni tim prikupiti preporuke i stavove koje zastupaju polaznici. 30 sudionika razradit će svoje projektne ideje, koje će prikupiti voditelj Mreže i uskladiti ih sa sličnim regionalnim i međunarodnim. Odabrane projektne ideje će dobiti daljnje mentorstvo od strane projektnog tima kako bi povećale svoje šanse za uspjeh i bile dostavljene odgovarajućim donatorima u završnoj fazi predloženog projekta. Nakon treninga, polaznici će biti zamoljeni da napišu kratki esej/blog na temu po svom izboru koji će se dotaknuti pitanja demokratizacije ili podrške civilnom društvu u BiH, te istovremeno raspravljati o budućnosti Europske unije u pogledu proširenja EU u Zapadni Balkan i proces pridruživanja Moldaviji.

Iz svake projektne zemlje, na temelju najboljeg eseja/bloga bit će odabrana dva sudionika koji će pohađati Ljetnu školu u Crnoj Gori. Na Ljetnoj školi dodatno će produbiti svoju obuku kako bi i sami postali treneri (train-the-trainers).

Prijavite se da budete dio treninga u Sarajevu do 24. travnja 2022. putem obrasca na linku: https://humanityinaction.wufoo.com/forms/application-project-management-training/

Sve troškove snosi organizator.

Više informacija na https://www.humanityinaction.org/news_item/open-call-ngos-csos-skills-enhancement-in-the-wb-and-moldova-training/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search