Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

PREDSTAVLJEN PREKOGRANIČNI PROJEKT VRIJEDAN 41,09 MILIJUNA EURA

U hotelu Bigeste u Ljubuškom 24. svibnja održala se prezentacija Interreg VI-A IPA programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027. U sklopu ovog programa 3. svibnja 2023. godine objavljen je prvi poziv za prijave vrijedan 41,09 milijuna eura. Domaćin predstavljanja u Ljubuškom je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske.

ipa bigeste 2023 001

Zadovoljstvo današnjim događanjem prenio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić:
Danas je u Ljubuškom 200 sudionika koji su se upoznali s novim Interreg VI-A IPA programom Hrvatska-Bosna i Hercegovina - Crna Gora, drago nam je da smo domaćini danas, spremni smo za novo programsko razdoblje. Grad Ljubuški i Zapadno hercegovačka županija već su povukla značajna sredstva iz prošlog Interega, obnovili smo tvrđavu Herceg Stjepana , napravili prvi In situ muzej u BIH posjetiteljski centar na Gračinama, što bismo teško mogli sami financirati. Bespovratna sredstva EU-a nam puno znače, spremni smo povući još značajnija sredstva u budućem razdoblju.

Ravnatelj razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije Radoslav Luburić je kazao:

Što se tiče Bosne i Hercegovine ovi programi su najznačajniji i financijski najizdašniji, jer ovim se programom može dobrim dijelom obnoviti infrastruktura i izgraditi novi infrastrukturni objekti.

Ovdje smo da potencijalnim aplikantima predstavimo što će to program financirati u narednih sedam godina, a to je u prvom redu istraživanje i inovacija. Danas će aplikanti čuti sve informacije potrebne za pripremu aplikacija za elektronski sistem rekla je Marina Kavaz-Siručić iz Direkcije za europske integracije BIH.

Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg VI-A IPA programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027 otvoren je od 3. svibnja do 28. srpnja 2023. godine.Poziv je vrijedan 41,09 milijuna eura i podržat će sva četiri programska prioriteta i šest specifičnih ciljeva. Potencijalni aplikanti prijave mogu poslati posredstvom elektronskog sustava Jems do 28. srpnja 2023. u 15 sati. S ciljem što bolje pripreme aplikanata, u sve tri države se održavaju info dani.

Izvor: https://ljubuski.net/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search