Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

NAJAVA KONFERENCIJE “EDUKACIJA I ZADRŽAVANJE RADNE SNAGE U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU”

Turistički klaster Hercegovina organizira konferenciju na temu „Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu“ koja će se održati u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Centra za posjetitelje na Buni u Mostaru.

konferencija vizual e mail 1

Cilj konferencije je aktualizirati pitanje nedostatka radne snage u turizmu i ugostiteljstvu te stvoriti sinergiju između javnog i privatnog sektora kako bi se zajednički potaklo rješavanje ovog gorućeg problema.

Ključno uvodno izlaganje na konferenciji će održati prof. dr. sc. Slobodan Ivanović, redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Sudionici će kroz program konferencije imati priliku poslušati iskustva iz Austrije koja je dugo godina radila na uspostavi modela dualnog obrazovanja. Predstavnici hotelijera i restoratera iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske podijeliti će svoja iskustva i mjere koje poduzimaju uoči priprema za turističku sezonu. Sektor turizma i ugostiteljstva posljednjih se godina susreće s odljevom radnika u susjedne zemlje tijekom ljetne sezone. Zadržavanje radne snage postao je veliki problem koji članice Turističkog klastera Hercegovina kroz svoj rad žele aktualizirati. „Privatni turističko – ugostiteljski sektor u suradnji s donositeljima odluka na lokalnoj, županijskoj i federalnoj razini zajedno s predstavnicima srednjoškolskih i visokoobrazovnih institucija i nevladinih organizacija žele ovaj problem aktualizirati i provjeriti kako zajedničkim naporima i međusektorskim djelovanjem možemo utjecati na povoljnije poslovno okruženje“, kazala je Marija Vukoja, predsjednica Turističkog klastera Hercegovina.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici privatnih firmi iz turističkog i ugostiteljskog sektora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, predstavnici resornih institucija, obrazovne ustanove, pružatelji iskustava u turizmu i predstavnici nevladinih organizacija.

Turistički klaster Hercegovina je regionalna organizacija prepoznata na turističkoj karti šire regije i Europe. Čine ga entuzijasti i uspješni poduzetnici i predstavnici javnog i civilnog sektora, koji zajedno stvaraju proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti i za najzahtjevnije goste iz različitih kultura i običaja. Turistički klaster Hercegovina je pokretač održivog gospodarskog razvoja regije Hercegovina.

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na konferenciji na: https://bit.ly/3MGnUOn
Više informacija: Josipa Terzić – Rezić, 063/408- 597
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: https://tkh.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search