Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

BICIKLISTI POVEZALI FRANJEVAČKI SAMOSTAN NA HUMCU I SVETIŠTE KRALJICE MIRA U MEĐUGORJU

U suradnji Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke i Biciklističkog kluba Ljubuški, uz veliku podršku Franjevačkog Samostana sv. Ante na Humcu, protekli vikend uspješno je održana biciklistička tura posvećena kulturnoj ruti Franciscana.

Događaj je dio šireg projekta Kulturna ruta Franciscana, koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a provode ga Ured za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke i Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).

Screenshot 20231120 090000 Gmail

Biciklistička tura, koja je okupila zaljubljenike u biciklizam i ljubitelje kulturne baštine iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, povezala je Franjevački samostan na Humcu, sjajno kulturno i duhovno središte, s poznatim svetištem Kraljice Mira u Međugorju. Uz to, sudionici su imali priliku otkriti ljepotu prirode posjetom impozantnim slapovima Kravica.

Screenshot 20231120 090013 Gmail

Organizacija biciklističke ture predstavlja primjer uspješne suradnje između javnog sektora, lokalne zajednice i civilnog društva, s ciljem promocije kulturne baštine, turizma i sportskih aktivnosti. Franjevački Samostan sv. Ante na Humcu bio je gostoljubivi domaćin ovog događaja, pružajući podršku ideji povezivanja vjerskih, kulturnih i prirodnih atrakcija u ovom predivnom dijelu Hercegovine.

© Copyright 2023 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search