Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POZIV ZA JAVNO-PRIVATNI DIJALOG „SPREMNOST BIH KOMPANIJA NA ZELENU TRANZICIJU ZA KLIMATSKU NEUTRALNOST“

Vanjskotrgovinska komora BiH, u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Deutsche Geselschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizira javno-privatni dijalog  „Spremnost BiH kompanija na zelenu tranziciju za klimatsku neutralnost“, koji će biti održan 5. ožujka 2024. godine u prostorijama Komore, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo.

view bioengineering advance tech 400x250 1

Događaj je podržan kroz projekt ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, kojeg sufinanciraju Europska unija i Vlada SR Njemačke.   Dijalog je baziran na zaključcima i preporukama OECD-ovog SME Policy Index-a 2022., a  cilj je da doprinese zajedničkom kreiranju javnih politika usmjerenih prema ostvarenju ciljeva iz EU zelenog plana. Europski zeleni plan ima za cilj učiniti Europu klimatski neutralnom do 2050. godine, potaknuti gospodarstvo putem zelene tehnologije, stvoriti održivu industriju i transport te smanjiti zagađenje. Svi dijelovi društva i gospodarski sektori igrat će ulogu-od energetskog sektora do industrije, prometa, građevinarstva, poljoprivrede i šumarstva. EU kroz svoje politike i programe podržava programe prilagodbe ulaganjima u tehnološka rješenja, osnaživanjem građanskih inicijativa i osiguravanjem financijskih sredstava u ključnim područjima kao što su industrijska politika, financije i istraživanje.

Razmjena dobrih praksi je u centru ovog događaja te će stoga biti pozvani predstavnici institucija i firmi koje će podijeliti svoja iskustva u području zelene tranzicije odnosno korištenju obnovljivih izvora energije, upravljanju energijom, cirkularnoj ekonomiji i sl.

Sudjelovanje na događaju je besplatno. Za sudjelovanje se možete prijaviti popunjavanjem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA najkasnije 4. ožujka 2023. godine do 12:00 sati.  Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search