Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

OBJAVLJEN 3. POZIV ZA PROGRAM INTERREG EUROPA

Od 20. ožujka do 7. lipnja 2024. godine otvoren je treći poziv za podnošenje projektnih prijava u programu Interreg Europa u programskom periodu 2021-2027. Za ovaj poziv planirano je ugovaranje 130 milijuna eura (što predstavlja gotovo 40% ukupnih programskih sredstava) i otvoreni su svi tematski prioriteti Programa koji prate prioritete kohezijske politike EU, odnosno pametniju, zeleniju, povezaniju i socijalniju Europu te građanske i institucionalne politike.

 

interreg europe 1711009147

Glavna ciljna grupa korisnika u ovim projektima su institucije na svim nivoima vlasti koje se bave izradom politika i strateških dokumenata, a sve informacije o pozivu, info sesijama i relevantni dokumenti mogu se naći na programskoj stranici: https://www.interregeurope.eu/next-call-for-projects .

Interreg Europa je međuregionalni, paneuropski program teritorijalne suradnje, u kojem pored zemalja članica EU i Norveške i Švicarske, od prošle godine sudjeluju i zemlje kandidatkinje za članstvo, među kojima i Bosna i Hercegovina. Iako je ovo prvi poziv u ovom programu otvoren za zemlje kandidatkinje, ujedno je i posljednji u ovom programskom periodu za koji su izdvojena značajnija programska sredstva i u kojem su otvoreni svi tematski prioriteti. Stoga je u ovom periodu izuzetno važan angažman svih institucija i organizacija zainteresiranih za sudjelovanje u ovoj vrsti projekata.

Također, s ciljem što snažnije integracije zemalja kandidatkinja u Program, uporedo s trećim pozivom, otvoren je i restriktivni poziv putem kojeg će se partneri iz zemalja kandidatkinja uključivati u već odobrene projekte prvog i drugog poziva, što također predstavlja priliku za sudjeloavnje naših korisnika. Više informacija o ovom pozivu dostupno je na: https://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/announcing-a-restricted-call-for-project-proposals.  Na ovom linku se možete registrirati i na online Q&A sesiju koja će se održati 9. travnja 2024.

Direkcija za europske integracije u suradnji sa službenicima Programa 4. travnja organizira Info dan za korisnike iz Bosne i Hercegovine na kojem će biti predstavljena oba poziva, a za sudjelovanje na ovom događaju registrirati se možete ovdje.   

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search