Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održan okrugli stol na temu "Hercegovina Cycle Cool Tours" i Druženje s medijima

U organizaciji Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, a u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, održan je okrugli stol na temu „Hercegovina Cycle Cool Tours“.


Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović u svom pozdravnom obraćanju istaknuo je ne samo bogatu turističku ponudu naše Županije, već i bogatu kulturno-povijesnu baštinu koja se obnavlja i stavlja u turističku funkciju kroz razni projekti, kao što su Kula hercega Stjepana Kosače i Rimski logor Gračine u Ljubuškom, Ravlića pećina u Drinovcima kod Gruda, nekropola stećaka Ričina u Posušju, koji je također proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Uz spomenute projekte, Vlada Županije Zapadnohercegovačke stvorila je i strateški i zakonodavni okvir za daljnji razvoj turizma u Županiji. Usvojena je Strategija razvoja turizma koja je temelj za projekte koji se provode i koji će se realizirati u budućnosti, kao i Zakon o turizmu koji omogućuje daljnji sustavni razvoj turizma u Županiji , rekao je predsjednik Čović.

123321

Sudionici okruglog stola Ivica Sivrić, Toni Zorić, Ivan Jurilj i Nedo Pinezić predstavili su mogućnosti razvoja kulturnih biciklističkih ruta u Hercegovini. Županija Zapadnohercegovačka prva je županija u Bosni i Hercegovini koja je sveobuhvatno razvila ponudu sve popularnijeg cikloturizma, što uključuje umrežavanje cijele županije kroz mrežu biciklističkih ruta kako na lokalnoj tako i na županijskoj razini. U sklopu projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“, čiji je nositelj Ured za europske integracije Vlade ŽZH, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški te općine Posušje i Grude s partnerima iz Crne Gore organizirali su dijelove biciklističkih ruta i odmorišta u Zapadnohercegovačkoj županiji.
Razvoj i promicanje cikloturizma i turizma orijentiranog na prirodu u ruralnim područjima te njihova integracija u turističku ponudu jedna je od mogućnosti unapređenja naše turističke ponude, ali i revitalizacije naših ruralnih područja s ciljem zadržavanja ljudi na tim područjima. povećanje aktivnosti u cilju stvaranja mogućnosti za dodatni prihod.

Nakon okruglog stola održan je susret s medijima na kojem je gostima izravno predstavljena turistička ponuda Županije Zapadnohercegovačke, a moguće je bilo i povezivanje i umrežavanje uz druženje na Županijskom izložbenom prostoru.

Posjetitelji su imali priliku upoznati se s atraktivnim i prepoznatljivim kulturnim i turističkim sadržajima Županije Zapadnohercegovačke, koje su i ove godine privukle veliki broj posjetitelja. Prirodne ljepote, kulturna baština i bogata povijest temelj su značajnog turističkog potencijala Zapadnohercegovačke županije. Uz Ljubuški, koji je već prepoznat u turističkoj ponudi Hercegovine, Široki Brijeg, Grude i Posušje svakako imaju potencijal biti sastavni dio turističke ponude ne samo naše Županije, već i šire, a mostarski sajam je izvrsna prilika za privlačenje još više turista za nadolazeću sezonu.

Izvor: http://www.vladazzh.com/detaljno.aspx?id=12376

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search