Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Županija Zapadnohercegovačka najuspješniji izlagač na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019

MSG2019 1

 

U petak, 12. travnja 2019. godine prilikom dodjele priznanja po izboru stručno-ocjenjivačkog suda mostarskog sajma Županija Zapadnohercegovačka dobila je vrijedno priznanje za najuspješniji nastup na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

Ovo priznanje je dodijeljeno na temelju sudjelovanja zajedničkim štandom Vlade Županije Zapadnohercegovačke sa svojim Uredom za europske integracije, općinama i gradovima na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019 koji se održao u Mostaru od 9. do 13. travnja 2019. godine, u partnerstvu s Narodnom Republikom Kinom.

MSG2019 1

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić izjavio je kako je cilj štanda Županije Zapadnohercegovačke bio promovirati sve ono što Vlada radi u ovoj županiji, i to na poseban, moderan način. ''Prije svega mislim na naše projekte koji su vezani za ruralni razvoj i razvoj turizma jer tu vidimo neiskorišteni potencijal, a tu također podrazumijevamo i potencijale u poljoprivrednoj proizvodnji'', kazao je Zdenko Ćosić. Dodao je kako je svjestan da suvremeni način života i suvremeni čovjek na neki način određuju smjer kojim će se ta ponuda turizma razvijati. Komentirajući priznanje za najuspješniji nastup koje je županija dobila na ovogodišnjem sajmu u Mostaru izjavio je: ''Mi se tu prepoznajemo kao destinacija, županija koja će pružiti veoma zanimljivu ponudu vezano za taj moderniji pristup turizmu, ruralnom razvoju i slično i mislim da smo sve to uspjeli prezentirati na sajmu u Mostaru. Ljudi su to prepoznali i dodijelili nam priznanje koje jako cijenimo''.

''Uveli smo nove tehnologije i virtualnu šetnju kroz ključne prirodne lokacije koje su turistički možda i najatraktivnije u Hercegovini kao što su Vodopad Kravica u Ljubuškom, Borak u Širokom Brijegu, Park prirode Blidinje u Posušju, Peć Mlini u Grudama, kako bismo potencijalnim turistima i posjetiteljima približili taj jedan doživljaj te ih tako motivirali da posjete te stvarne lokacije, prenesu svoj doživljaj i da na tom tragu možemo dalje razvijati turističku ponudu cijele Hercegovine'', istaknuo je ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj. Naglasio je kako je Županija Zapadnohercegovačka ove godine htjela napraviti iskorak u načinu predstavljanja svojih turističkih potencijala, određene regije sa svojim turističkim mogućnostima i turističkom ponudom te kako je ovo samo početak u iskoracima županije u predstavljanju svojih turističkih i gospodarskih potencijala.

MSG2019 3

U petak je također upriličeno ''Druženje s medijima'' na štandu tako da su predstavnici medija iz cijele Bosne i Hercegovine i sami mogli iskusiti virtualnu šetnju najatraktivnijim turističkim lokacijama ove županije kao i međusobno razgovarati, uzimati intervjue ili izjave od organizatora.

MSG2019 5

MSG2019 6

MSG2019 4

MSG2019 2

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search