Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv za jedinice lokalne samouprave – projekt Via Dinarica faza II

Javni poziv jedinicama lokalne samouprave (JLS) za izražavanje interesa za sudjelovanje je aktivnost u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije SAD-a za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).


Druga faza ovog projekta se provodi u suradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, koje također financijski podržava implementaciju projekta, te lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima cilj promovirati značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Europi. Druga faza projekta će nastaviti unaprjeđivati koncept Via Dinarice kao sredstvo povezivanja kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti, u suradnji sa nadležnim ministarstvima i lokalnim vlastima, kako bi se poboljšao životni standard i otvorila radna mjesta u ruralnim područjima. Raditi će se na daljnjoj afirmaciji Via Dinarice kao međunarodno priznatog turističkog brenda i platforme za razvoj lokalnih zajednica.

Lokalne zajednice su od vitalnog značaja za ukupni uspjeh Via Dinarice, koja se temelji na  razvoju turizma u zajednici i za zajednicu. Lokalno vlasništvo nad stazama Via Dinarice od ključnog je značaja za dugoročnu održivost. Stoga je potrebno uložiti napore kako bi se zajednice dodatno angažirale i informirale o širim socijalnim i ekonomskim mogućnostima koje donosi održivi razvoj turizma.

U skladu s gore navedenim, specifični cilj ovog javnog poziva je da doprinese unapređenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga u odabranim partnerskim JLS duž staza Via Dinarice. Stoga, glavni partneri u ovom pogledu biti će lokalne vlasti.

Pozivaju se sve zainteresirane JLS, da iskažu svoj interes za sudjelovanje u projektu Via Dinarica, najkasnije do petka, 21.06.2019. godine do 16:00 sati.

Sve prijave slati isključivo na adresu: Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), Projekt Via Dinarica, UN House, Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Smjernice za podnošenje prijava i ostali potrebni obrasci mogu se preuzeti niže.

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti isključivo putem elektronske pošte, najkasnije 4 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim nazivom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Projekt Via Dinarica će organizirati info dane tokom kojih će se prezentirati svi aspekti javnog poziva te pojasniti uvjeti i kriteriji. Pored ovoga, tokom info dana potencijalne partnerske JLS će imati priliku postavljati pitanja o javnom pozivu. Vrijeme i lokacije info dana su objavljene na UNDP-ovoj web stranici http://www.ba.undp.org/ i na stranici projekta http://viadinarica.com/ , kao i navedene niže.

Dokumenti:

Javni poziv_Via Dinarica_JLS_2019

PRILOG I_prijavni obrazac

PRILOG II_izjava o izrazavanju interesa

PRILOG III_izjava o spremnosti na odrzavanje staza

Via Dinarica_JLS_Javni poziv 2019_Smjernice za podnositelje prijava

Info dani za ovaj javni poziv će se održati na sljedećim lokacijama:

Banja Luka, utorak 11.6.2019. u 13:00 sati, Hotel Vidović,

Bosanski Petrovac, srijeda 12.6.2019. u 11:00 sati, Seosko domaćinstvo „Čardaklije“, selo Vrtoče,

Sarajevo, četvrtak 13.6.2019. u 11:00 sati, Hotel Europa,

Mostar, petak 14.6.2019. u 11:00 sati, Tehnološki park INTERA.

Predstavnici JLS su dobrodošli na info dane u bilo koju od navedenih lokacija.

Izvor: http://www.ba.undp.org/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search