Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA KREĆE U RAZVOJ CIKLOTURIZMA

ŠIROKI BRIJEG – Danas je u prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održan radni sastanak povodom razvoja mreže biciklističkih ruta i pješačkih odnosno planinarskih staza u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te njihova integracija u cjelokupnu turističku ponudu Hercegovine i Bosne i Hercegovine.

IMG 20190830 131657 1024 x 768Na sastanku su sudjelovali predstavnici biciklističkih klubova i planinarskih društava iz Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda i Posušja, te predstavnici Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH, kao i predstavnici gradova Široki Brijeg i Ljubuški i općina Posušje i Grude. Na sastanku je prezentiran koncept razvoja cikloturizma te se detaljno razgovaralo o razvoju sadržaja i izgradnji kapaciteta za cikloturizam i pustolovni turizam u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Predstavljene su ključne biciklističke rute koje bi umrežile kulturno - povijesnu i prirodnu baštinu u županiji kao i potreba njihovog detaljnijeg uređenja i obilježavanja.

Jedna od ključnih aktivnosti koje su planirane u budućnosti je izgradnja kapaciteta za outdoor i cikloturizam te promocija Županije Zapandohercegovačke kao bike friendly kroz uvođenje Bike Friendly Standarda u zainteresirane objekte.

Dogovoren je intenzivan zajednički rad i suradnja svih dionika u budućnosti kako bi se Županija Zapadnohercegovačka pozicionirala na turističkoj mapi, te kako bi iskoristila potencijale i mogućnosti koje posjeduje.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search