Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv na stručnu raspravu na temu: „OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I PRIVREDA“ - Tržište rada u BiH - trenutno stanje, izazovi i perspektive iz ugla poslodavaca

Vijeće stranih investitora BiH (VSI) u suradnji sa Gospodarskom komorom Federacije BiH, objavljuje Poziv na stručnu raspravu na temu: „OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I PRIVREDA“ - Tržište rada u BiH - trenutno stanje, izazovi i perspektive iz ugla poslodavaca - koja će se održati 8. listopada 2019. godine, u INTERA Technology park, Bišće polje bb, Mostar, s početkom u 11:00 sati.

Cilj stručne rasprave je da se započne javno-privatni dijalog i stvaranje bolje sinergije između relevantnih partnera, naučnih i obrazovnih institucija sa poslovnim okruženjem i realnim sektorom, po pitanju tržišta rada i radne snage kao ključnih elemenata za odluku investitora u kojoj zemlji da uspostave ili prošire svoje poslovanje. Zbog čestih promjena na tržištu, ali i nedostatka radne snage, javlja se potreba za fleksibilnijim formama zapošljavanja, kako bi se poslodavcima omogućilo da pronađu radnike i izvan trenutno rigidnih zakonodavnih definicija, gdje se posebno ističe potreba za agencijskim zapošljavanjem, cjeloživotnim učenjem, uvođenjem dualnog obrazovanja, te angažmanom studentske populacije kako bi po izlasku iz obrazovnih ustanova imali znanja primjenjiva na tržištu rada. Imajući u vidu navedena otvorena pitanja i sveprisutniji problem odlaska kvalificirane radne snage i nedostatka stručnog kadra, prepoznat je interes i potreba za organiziranjem jednog ovakvog skupa na temu aktualnog stanja na tržištu rada u BiH, zakonske regulative iz oblasti rada i zapošljavanja, problem neusklađenosti obrazovnog sistema sa potrebama slobodnog tržišta rada.

Dolazak treba potvrditi do 07. listopada 2019. godine na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više detalja OVDJE

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search