Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Obavijest o održavanju info-dana o programu certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard)

Pozivaju se svi zainteresirani registrirani pravni subjekti da nazoče info-danima na kojima će se predstaviti proces certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard) na području Bosne i Hercegovine.

Na info danima će biti prezentiran značaj standarda u razvoju cikloturizma, prezentiran proces certifikacije prema BFS standardu sa svim kriterijima i procedurama.

Raspored održavanja info-dana:

R.br.    

Mjesto

Adresa

Datum

Vrijeme

Livno

Trg Branitelja Livna broj 1, sala gradskog vijeća, soba broj 50

18.11.2019

10 h

Bihać

Bosanska broj 4, gradska vijećnica

18.11.2019

14 h

3

Banja Luka

Đure Daničića 1/II, mala sala Privredne komore Republike Srpske

19.11.2019.

10 h

4

Tuzla

Bukinje bb, (staklenici pored Termoelektrane)

19.11.2019.

14 h

5

Zenica

Trg BiH broj 6, velika sala gradskog vijeća

20.11.2019.

10 h

6

Sarajevo

Branislava Đurđeva 10 (pored BBI centra), 5. sprat Privredne/Gospodarske komore FBiH   

20.11.2019.

13 h

7

Foča

Ulica 9 maj, zgrada Opštine Foča, sala " DPO", ulaz broj 2, 1. sprat

25.11.2019.

14 h

8

Trebinje

Ul. Stepe Stepanovića bb (Poslovni inkubator)

25.11.2019.

10 h

9

Mostar

Dom kulture, Buna bb

22.11.2019.

10 h

10

Široki Brijeg   

Fra Didaka Buntića 14, dvorana Ureda Vlade ŽZH za europske integracije

22.11.2019. 

13 h

Obrazloženje:

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je 5. studenog 2019. godine objavila Javni poziv za zainteresirane pravne subjekte da se uključe u proces certifikacije prema Bike Friendly standardu.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Pravni subjekti kojima je ovaj certifikat interesantan mogu biti iz sljedećih kategorija:

• Različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli.

• Ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd.

• Turističke agencije, turistički info centri

• Servisne stanice: servisi za opravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisa poljoprivredne mehanizacije.

• Javne garaže i parkinzi uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Ovaj proces certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard) na području Bosne i Hercegovine provodi se u sklopu druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Na pojedinim lokacijama, biće upriličena svečana dodjela BFS certifikata subjektima koji su već certificirani prema kriterijima Bike Friendly Standarda.

Napomena:

Svi zainteresirani za sudjelovanje na info-danima moraju potvrditi svoje sudjelovanje na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa naznakom lokacije na kojoj će prisustvovati.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na web stranici www.bikefriendlystandard.com

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search