Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Potpisan Sporazum između Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH

eko zh ured vlade zzh za eu lucija kvesic ivan jurilj sporazum

 

U okviru prekograničnog projekta EU - "Youth drive – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša", Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije potpisao je u petak, 4. prosinca 2020. godine Sporazum o suradnji sa Udrugom za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega.

 

 

Sporazum su potpisali ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj i voditeljica projekta Lucija Kvesić, čime je dodatno potvrđena ranije uspostavljena suradnja.

eko zh ured vlade zzh za eu lucija kvesic ivan jurilj sporazum

Značaj ovog projekta ogleda se u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana, osobito mladih u prekograničnim područjima Crne Gore i BiH, o važnosti pravilnog upravljanja otpadom, te zaštiti okoliša. Stvoriti će se preduvjeti za unaprjeđenje i dorađivanje postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom, a kao primjer dobre prakse ukloniti će se nekoliko lociranih divljih odlagališta, te postaviti kante za elektronski otpad.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj istaknuo je važnost postojanja ovakvih projekata, te naveo brojne koristi koje će se ostvariti kroz ovaj projekt, poput instalacija specijaliziranih odlagališta za elektronski otpad i kampanje podizanja svijesti kroz informativne video materijale. Dodao je da će se uraditi i analiza stanja na terenu po pitanju odlaganja otpada i zaštite vodotokova, kao preduvjet za buduće akcije sličnog tipa.

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Ukupna vrijednost projekta je više od 279.000 eura, od čega Europska unija sudjeluje sa oko 232.000 eura. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, nevladina organizacija iz Kotora (CG). Projekt je krenuo s realizacijom 15. studenoga 2019. godine i trajati će do 15. svibnja 2021. godine.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search