Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EUROPSKA UNIJA NASTAVLJA SA PODRŠKOM RAZVOJU BICIKLIZMA U ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ ŽUPANIJI

Photo Sastanak sa biciklistima

 

U utorak, 19. siječnja 2021. godine, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, u Širokom Brijegu održan je sastanak sa predstavnicima biciklističkih klubova koji djeluju na području ove županije. Cilj ovog radnog sastanka je bio upoznavanje s daljnjim aktivnostima projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, kao i aktivnostima koje su provedene u prethodnom razdoblju i onima koje su planirane za nastavak godine. 

 

 

Na sastanku se razgovaralo o tek završenim obukama za biciklističke vodiče, što je rezultiralo sa 40 certificiranih vodiča, koji će od strane Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine dobiti licencu za tu namjenu. Potvrđena je i mreža biciklističkih ruta mapiranih u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a prikupljene su i sugestije i prijedlozi članova biciklističkih klubova kao direktnih korisnika projekta, kako nastaviti po završetku projekta, što će biti jedan novi izazov. Svi ti konkretni prijedlozi će pomoći u kreiranju i izradi što kvalitetnijeg plana razvoja cikloturizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sastanak je polučio ciljane rezultate, jer je dosadašnja suradnja dodatno ojačana novim planovima za budućnost, kako na organizaciji biciklističkih događaja na nivou Županije Zapadohercegovačke, tako i na promociji i podršci razvoju biciklizma, onog natjecateljskog, ali i rekreativnog. Članovi biciklističkih klubova izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima projekta, te se nadaju da će se trend pozitivne atmosfere oko biciklizma nastaviti i dalje.

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”  provodi se u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt  s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.  Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom „CYCLING RURAL" koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

Za više informacije, molimo kontaktirajte:

Ana Soldo, projektna koordinatorica

Tel: +387 39 703 100

Mob: +387 63 461 182

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search