Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv za izražavanje interesa: Jačanje sudjelovanja mladih u kohezijskoj politici

logo Y4C 768x127

Jadransko-jonska euroregija objavljuje Poziv za iskazivanje interesa kako bi odabrala najmanje 60 mladih ljudi koji će sudjelovati u projektu Youth4cohesion (Y4C).

Mladi će imati priliku saznati više o kohezijskoj politici EU-a i uspostaviti dijalog sa strukturama koje donose odluke i razumjeti kako funkcionira provedba politike zasnovane na projektima.

Projekt Youth4cohesion financira Europska komisija - Generalna direkcija za regionalnu i urbanu politiku, u okviru Podrške za sudjelovanje građana u provedbi poziva za kohezijsku politiku, a cilj mu je potaknuti angažman mladih i organizacija mladih u novoj kohezijskoj politici.

Akcija je usmjerena na mlade (u dobi od 18 do 35 godina) i organizacije mladih sa sjedištem u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji i Crnoj Gori. Također će biti dobrodošlo sudjelovanje sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Kosova. Uključivanjem mladih iz država članica EU-a i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata s područja Zapadnog Balkana, slijedi predanost AIE-a u promicanju sudjelovanja i suradnje mladih širom Jadransko-jonske regije.

Poziv je posebno usmjeren na stvaranje radne skupine koja će proučavati europske, nacionalne, regionalne programe i identificirati uključene vlasti. Cilj ove aktivnosti je potaknuti mlade ljude kao dionike da preuzmu vlasništvo nad kohezijskom politikom i uključe se u donošenje odluka i provedbu programa na temelju projekata.

Aktivnosti će se održavati online, putem pet webinara, svaki s fokusom na jedan od prioriteta kohezijske politike: - pametnija Europa, - zelenija Europa, bez ugljika, - Europa koja je više povezana, - socijalnija Europa, - Europa bliža građanima) .

On-line webinari bi trebali započeti u svibnju i održavati će se tijekom 2021. godine, dok će se konferencija o pokretanju Youth4cohesion održati online 9. travnja 2021. godine.

Više informacija o programu webinara pružiti će se nedugo nakon završetka postupka odabira.

Na kraju ciklusa obuka, na završnoj web-konferenciji, svaki će sudionik dobiti nagradu graditelja kohezije i bit će dio stalne mreže „Mladi graditelji kohezije“, ugrađene u postojeće inicijative i mreže poput  Adriatic Ionian Youth Forum kao i  Adriatic Ionian Youth Community

Poziv je dostupan na ovom linku

Rok za podnošenje prijava je 30. ožujak 2021. godine.

Izvor: https://www.adriaticionianeuroregion.eu/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search