Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Promoviran online financijski direktorij namijenjen turističkom sektoru

Povodom Svjetskog dana turizma službeno je promoviran Online financijski direktorij namijenjen turističkom sektoru u BiH, sveobuhvatni dokument s informacijama o dostupnim izvorima financiranja za turistički sektor u Bosni i Hercegovini koji je dostupan online.

“Na jednom mjestu možete pronaći osnovne smjernice kako se prijaviti za posebne linije subvencioniranja, zajmove i slično, te kako pripremiti potrebnu dokumentaciju i objašnjenje terminologije iz svijeta financija.  Direktorij će biti održavan i redovno dopunjavan, te pozivamo partnere iz sektora turizam da ga koriste i ponude svoja mišljenja u cilju daljnjeg razvoja direktorija. Online financijski direktorij je pokrenuo USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam)”, navodi se u priopćenju.

Činjenica je da je turizam jedna od najpogođenijih ekonomskih grana u svijetu pa tako i u Bosni i Hercegovini pojavom pandemije uzrokovane COVID-19. Turistički subjekti već drugu godinu zaredom trpe nemjerljivu ekonomsku štetu čime su sudionici najveće krize u povijesti turizma. Budući da se na sektor turizma naslanja i sektor ugostiteljstva i usluga i sektor trgovine može se zaključiti da cijeli taj ekonomski lanac trpi ogromne financijske štete.

Pozivamo i sve privredne subjekte koji se bave turizmom da posjete USAID Turizam  Online Finance Directory gdje će na jednom mjestu biti informacije o svim grantovima i poticajima za aktere u turizmu.

Pokrenite ili razvijte svoj biznis, pretražite direktorij: https://www.turizambih.ba/Online-Finansijski-Direktorij.pdf

 

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search