Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Uredbu o mjerama financijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19

Cilj dodjele financijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH je opstanak obrta i ostalih samostalnih djelatnosti, očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti u svrhu ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Preliminarna lista korisnika financijske pomoći je objavljena na internet stranicama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Vlade Federacije BiH dana 10.11.2021.godine, gdje su dostupni podaci o svim obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima koji ispunjavaju, kao i onim koji ne ispunjavanju uvjete za dobivanje financijske pomoći u skladu s ovom Uredbom, a sve na osnovu službenih evidencija Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

U roku od 15 dana od dana objave Preliminarne liste korisnika, obrti i ostale samostalne djelatnosti, koji nisu suglasni s objavljenim podacima mogu se obratiti Poreznoj upravi Federacije BiH zbog eventualnih provjera, korekcija i konačnog ažuriranja podataka.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će nakon isteka roka od 15 dana objaviti Potencijalnu listu korisnika financijske pomoći u skladu s ovom Uredbom, na osnovu ažuriranih podataka iz službenih evidencija Porezne uprave Federacije BiH.

Protekom roka za podnošenje prigovora od 8 dana od dana objave Potencijalne liste korisnika, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će objaviti Konačnu listu korisnika financijske pomoći u skladu s ovom Uredbom.

Financijska pomoć će biti isplaćena najkasnije do 31.01.2022.godine.

Na osnovu Uredbe Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je, u suradnji s UNDP-om, napravilo Web aplikaciju za pružanje osnovnih informacija o dodjeli financijske pomoći.

Uredbu, kao i detalje mjera možete pronaći OVDJE

Preliminarnu listu korisnika možete pronaći na sljedećem linku:

 https://finpomoc2021.fmrpo.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search