Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Raspisan međunarodni poziv za podršku ženama inovatorima – Za tehnološke ideje grantovi od 10.000 USD

 

Financiran od strane Ministarstva financija Slovačke Republike, a uz podršku Programa Ujedinjenih naroda za razvoj - UNDP, i u partnerstvu sa STEM4ALL mrežom u okviru projekta “BOOST: Women Innovators” otvoren je poziv za inovativne i/ili tehnološke ideje koje nastoje premostiti digitalni jaz i biti poticaj ženama za dodatni profesionalni razvoj.

Odabrane sudionice će sudjelovati u BOOST-u, intenzivnom 16-tjednom online akceleracijskom programu, dobivajući obuku i mentorstvo kako bi razvili, ponovo osmislili i proširili svoje inovacije. Na kraju programa, izabrane sudionice će izlagati svoje ideje pred međunarodnom komisijom te se natjecati za grantove od 10.000 USD.

Podnositelji zahtjeva mogu biti startupi koje vode žene, mala i srednja poduzeća, socijalna poduzeća, neprofitne i akademske institucije iz sljedećih zemalja: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

Projektom je planirano da se podrže inovacije koje pomažu da se poveća aktivno sudjelovanje žena u digitalno transformiranim ekonomijama i STEM ili potiču mogućnosti za žene da budu kreatori/pokretači inovacija, kao i inovacije koje mogu pomoći da se otkloni jaz u rodnim podacima, koristeći rodno osjetljive podatke – podatke specifične za žene – za poboljšanje istraživanja, planiranja, praćenja u urbanističkom planiranju, transportu, politici, dizajnu, proizvodnji i drugim poljima.

Maksimalna nagrada iznosi do 10.000 USD, a podnositelji zahtjeva osiguravaju sufinanciranje od najmanje 50% ukupne cijene inovativnog projekta.

Kandidatkinje moraju dostaviti svoje prijedloge preko ovog LINK-a, a prijave se primaju do 1. ožujka 2022. godine.

Izvor: https://ba.ekapija.com/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search