Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Najava 2. poziva za iskazivanje interesa

The Regional Challenge Fund(RCF) je instrument financiranja dizajniran za povećanje zapošljivosti, posebno mladih. Potiče konkurentnost poduzeća u gospodarstvima Zapadnog Balkana 6 financiranjem ulaganja u opremu i infrastrukturu za odabrane projekte zadruge ili dvojne obuke koji se provode kroz partnerstva između institucija za strukovno osposobljavanje i poduzeća. Bespovratna sredstva se dodjeljuju putem konkurentnog regionalnog izazova.

Njemačko ministarstvo za gospodarski razvoj i suradnju (BMZ) dalo je ukupno 39 milijuna eura njemačkoj razvojnoj banci (KfW) za potporu ulaganja u projekte kooperativne obuke u gospodarstvima WB6. Agencija za provedbu projekta je Komorski investicijski forum WB6 koji je podržan od strane međunarodnog konzorcija konzultanata za provedbu cjelokupnog programa.

RCF je imao vrlo uspješan prvi poziv za izražavanje interesa otvoren 2021. godine, što je rezultiralo da je za financiranje predloženo 37 najuspješnijih projekata, dodijelivši približno 15,4 milijuna eura regiji Zapadni Balkan 6.

Sada RCF otvara drugi poziv za izražavanje interesa i poziva zainteresirane konzorcije instituta za strukovno osposobljavanje i poduzeća posvećenih zajedničkoj provedbi programa kooperativnog osposobljavanja da se prijave i:

  • Natjecati se za mogućnost realizacije značajnih ulaganja u opremu za obuku i objekte za obuku u institutima za stručno osposobljavanje i poticanje uvođenja novih tehnologija
  • Podržati razvoj kooperativnih metoda osposobljavanja za učinkovito rješavanje nedostatka ljudskih resursa i strateški pristup izgradnji kapaciteta
  • Poboljšati zapošljivost pripravnika/diplomiranih VET-a i njihovu integraciju u tržištu rada
  • Povećati produktivnost i konkurentnost lokalnih poduzeća kao rezultat uspješno provedenih programa obuke za suradnju.

Drugi poziv za iskazivanje interesa bit će otvoren do 14. travnja 2022. godine u 23:59 sati. Poziv se istovremeno objavljuje u šest ekonomija zapadnog Balkana: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. RCF poziva na prijave iz svih šest gospodarstava i svih gospodarskih sektora.

Izjave interesa mogu podnijeti konzorciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje formiranih od instituta za strukovno osposobljavanje i najmanje dva poduzeća koja se zajednički bave pružanjem kooperativnog strukovnog obrazovanja. Mogu se prijaviti konzorciji, predvođeni institutucijama za strukovno osposobljavanje koji provode kooperativne ili dualne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koji dovode do nacionalno priznatih certifikata u jednoj od gospodarstava WB6.

Proces prijave za RCF financiranje ima dvije faze. Konzorciji koji se prijavljuju podnose iskaze interesa i popratnu dokumentaciju u prvoj fazi. U drugoj fazi, konzorciji koji uđu u uži izbor bit će pozvani da dostave potpunu prijavu, uključujući prijedlog projekta i detaljnu razradu planiranog ulaganja.

Više informacija o prihvatljivosti prijavitelja, radnjama, troškovima, postupcima prijave i drugim relevantnim pitanjima možete pronaći u Smjernicama za drugi poziv za iskazivanje interesa koje su dostupne.OVDJE Raspored nadolazećih online info sesija možete pronaći OVDJE

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search