Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Poziv na projekt – Al Jazeera Documentary i AJB DOC

 Al Jazeera Documentary i Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) objavili su poziv za novi međunarodni projekt “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC”, koji će biti održan od 09. do 13. rujna u Sarajevu. 

Cilj tog projekta je podrška širenju dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, kao i upoznavanje ključnih donositelja odluka s uzbudljivim i važnim projektima, priopćeno je iz Al Jazeere Balkans.

Autori dokumentarnih filmova iz jugoistočne Europe, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donositeljima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije.

Organizatori Festivala dokumentarnog filma navode kako autorima žele pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitiranje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Kako se navodi, trodnevni događaj bit će podijeljen na Main Pitch – Prihvaćanje projekta u svim fazama razvoja, Work in Progress – Projekte u fazi postprodukcije i Balkan Star – Razvojnu fazu. 

Prijavni obrazac dostupan je od 01. travnja, a rok za prijave je 30. Lipnja 2022. Godine.

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizirati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata, a nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz regija – jugoistočna Europa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju pristup kvalificiranoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje financijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera, susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici: industry.ajbdoc.ba

Izvor: https://www.akta.ba/pauza/kultura-i-film/146742/al-jazeera-documentary-i-ajb-doc-poziv-za-projekte

© Copyright 2022 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search