Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

VAŽNA OBAVIJEST: Dodatne informacije za Javni poziv za podršku ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Obavještavaju se svi potencijalni korisnici i aplikanti koji žele aplicirati na Javni poziv za podršku ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, da od danas, 04. listopada mogu postaviti pitanja putem sljedećeg linka:

Postavi pitanje

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta putem kojeg se podnose prijave https://javnipoziv.undp.ba/  u periodu od 04.10. do 13.10.2022. godine, do 12:00 sati. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka neće se odgovarati.

U okviru Javnog poziva za podršku ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, u četvrtak, 06.10. bit će održane online konzultacije putem 𝑇𝑒𝑎𝑚𝑠 platforme. Nakon prijave putem linka ispod bit će Vam dostavljen prijavni link za Teams platformu.

Pijavni link za online konzultacije

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, 21. rujna, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi ovog poziva jesu doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tijekom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

Interventna mjera podrške će biti realizirana kroz financijsku podršku za nabavku mineralnih gnojiva, za nabavku sustava za navodnjavanje i orošavanje, te za podršku nabavke sustava za zasjenjivanje.

Tko se može prijaviti na ovaj javni poziv? 

Prihvatljivi podnositelji prijava na ovaj javni poziv su mikro, mala i srednja poduzeća i/ili udruženja sa uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača (u daljnjem tekstu kooperanti) koji se bave proizvodnjom i/ili preradom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.9 milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 50.000 KM do maksimalno 300.000 KM. Iznos podrške po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 15.000 KM. Obvezno financijsko sudjelovanje podnositelja prijave iznosi 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova.

Prijave se mogu podnijeti od 03.10.2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 12.10.2022. godine, do 17:00 sati.

Izvor: https://eu4agri.ba/

© Copyright 2023 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search