Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

NOVI EU4BUSINESSRECOVERY POZIV: 600.000 KM ZA UNAPRIJEĐENJE ZDRAVLJA I SIGURNOSTI NA RADU U POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM SEKTORU

Javni poziv za sudjelovanje u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u sklopu investicijske potpore u svrhu poboljšanja zdravlja i sigurnosti na radu (uključujući i mjere zaštite od COVID-19) u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini objavljen je u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka.

Objavljivanjem ovog javnog poziva u vrijednosti od 600.000 KM , Europska unija će omogućiti gospodarskim tvrtkama sudjelovanje u programu koji uključuje obuku te tehničku i financijsku potporu u vezi sa zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu. Nakon sudjelovanja u obuci i tehničkoj podršci koju nudi projekt, tvrtke će se kvalificirati za financijsku potporu u obliku ulaganja u iznosu između 10.000 i 30.000 KM , koja će se koristiti za provedbu preporučenih mjera zaštite zdravlja i sigurnosti na radu (uključujući i mjere protiv COVID-19).

Odabrane tvrtke će besplatno sudjelovati u edukaciji o pravnim aspektima i važnosti primjene mjera zaštite na radu. Osim toga, tvrtkama će biti pružena tehnička podrška kako bi se procijenilo trenutno stanje zaštite na radu, provjerili uvjeti radne okoline te dale preporuke za poboljšanje radne okoline. Također će dobiti podršku u izradi dokumenta procjene rizika za svako radno mjesto, internog dokumenta o zaštiti na radu, uključujući potrebnu zaštitnu opremu i/ili obuku zaposlenika o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu. Navedena tehnička podrška bit će prilagođena individualnim potrebama tvrtke.

Na natječaj se mogu javiti samostalni obrtnici, poduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja trgovačka društva koja su registrirana najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a bave se primarnom poljoprivredno-prehrambenom proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda i sirovina. Za svaki projekt prijavitelj mora osigurati vlastita sredstva za sufinanciranje projekta u iznosu od najmanje 15% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije. Javni poziv i prateća dokumentacija nalaze se direktno na web stranici eu4business.ba. Sve zainteresirane osobe za sudjelovanje u javnom pozivu trebaju dostaviti potrebnu dokumentaciju putem online platforme javnipoziv.undp.ba u periodu od 28. studenoga 2022. godine do 23. prosinca 2022. godine.

Provedba ovih ulaganja ima za cilj podržati modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora i unaprijeđenje ruralnog gospodarstva. Ključni cilj je osigurati opstanak mikro, malih i srednjih poduzeća u važnim gospodarskim sektorima Bosne i Hercegovine kako bi se ublažile negativne posljedice COVID-19. Projekt EU4BusinessRecovery daje važan gospodarski i društveni doprinos higijeni i zaštiti na radu, sigurnosti radnih mjesta te inovacijama proizvoda i digitalizaciji.

Projekt sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) u partnerstvu s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i International Organizacija rada (ILO).

 

Izvor: http://europa.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search