Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

OBJAVLJENI POZIVI ZA PODRŠKU ISTRAŽIVAČKIM AKTIVNOSTIMA U OKVIRU PROGRAMA HORIZONT EUROPA

U okviru programa Horizont Europa objavljena su tri poziva.

  • • Poziv Europske inicijative za izvrsnost-Program koji daje podršku stvaranju vrhunskih istraživačkih klastera i to poticanjem suradnje između odličnih istraživačkih timova iz različitih zemalja. Ovaj poziv je idealna prilika za one koji žele uspostaviti novu, istraživačku suradnju na europskom nivou. Cilj poziva je podizanje izvrsnosti u znanosti i stvaranje vrijednosti kroz inkluzivnu suradnju u savezima visokoškolskih institucija, fokusirajući se na zemlje širenja, te poboljšanje globalne konkurentnosti i vidljivost europskih visokoškolskih institucija, stvarajući kritičnu masu u ključnim područjima kao što su zelena tranzicija i područja misije Horizont Europa. Kroz ovaj poziv žele se osnažiti institucije visokog obrazovanja da se usklade sa Europskim istraživačkim prostorom i Europskim obrazovnim prostorom.

Rok za prijavu je 12. travnja 2023. godine, a više informacija je na linku European Excellence Initiative.

  • • Timski poziv za izvrsnost- Poziv se fokusira na podršku stvaranju inovativnih, interdisciplinarnih istraživačkih timova. Ovaj poziv je idealan za one koji žele uspostaviti nove istraživačke suradnje koje će pokretati znanstveni i tehnološki napredak. Program rješava nejednakosti u performansama istraživanja i inovacija uspostavljanjem novih centara izvrsnosti ili modernizacijom postojećih uz pomoć vodećih partnerskih institucija EU.

Rok za prijavu je 12. travnja 2023. godine, a više informacija je na linku Teaming for Excellence.

  • • Poziv za Hop-on Facility -Cilj je podrška sudjelovanju odličnih istraživača u postojećim istraživačkim projektima. Ovaj poziv je odlična prilika za one istraživače koji žele da se pridruže uspostavljenim istraživačkim suradnjama s velikim utjecajem i doprinesu njihovom uspjehu. Među ciljevima je i poboljšanje inkluzivnosti Horizont Europe uključivanjem više istraživačkih institucija iz zemalja u razvoju. Glavni kriteriji za izbor su izvrsnost i dodatna vrijednost novog partnera, a svi partneri u konzorciju moraju se složiti o uključivanju novog partnera.

Rok za prijavu je 28. rujna 2023. godine, a više informacija je na linku Hop-on Facility.

Izvor: https://komorabih.ba/

 

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search