Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

PREDSTAVLJEN PRAVNI INFORMACIJSKI SUSTAV ZA USKLAĐIVANJE ZAKONODAVSTVA

Direkcija za europske integracije predstavila je 14. veljače 2023. godine  prvi Pravni informacijski sustav za usklađivanje zakonodavstva Bosne i Hercegovine u procesu europskih integracija (LIS), vrijedan 292.950 KM, koji je razvijen uz financijsku pomoć Švedske.

Direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović i Nj.E. Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini, izrazili su zadovoljstvo što je ovaj napredni digitalni sustav uspostavljen u vrijeme kada je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status. Šefica Sekcije za europske integracije, politička i ekonomska pitanja Delegacije Europske unije u BiH Aurelie Valtat je izrazila očekivanja da će sve institucije u BiH koristiti LIS.

LIS će omogućiti korisnicima da sve aktivnosti u procesu usklađivanja propisa koje, između ostalih, uključuju izradu teksta propisa, pripremu instrumenata za usklađivanje, verifikaciju i potvrđivanje usklađenosti, provjeru terminologije i prevoda, kreiranja izvještaja za institucije EU, obavljaju elektronski, čime će značajno doprinijeti digitalnoj transformaciju državne uprave. 

Osim što će proces usklađivanja zakonodavstva učiniti bržim i efikasnijim, LIS nudi i mogućnost kreiranja elektronske arhive i boljeg međuinstitucionalnog pristupa informacijama.

 

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search