Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Produžen Javni poziv za jačanje kulturne suradnje na Zapadnom Balkanu

Europska komisija produžila je za dva tjedna rok za prijavljivanje na Javni poziv za jačanje kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana, koji je prvi put izvanredno raspisan u cilju ubrzanja pomirenja i razvoja dobrosusjedskih odnosa u regiji.

Novi rok za prijavljivanje je 31. ožujak do 17:00 sati, objavljeno je na web stranici programa Kreativna Europa. Svi ostali uvjeti poziva ostaju nepromijenjeni.

Javni poziv ”Jačanje kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana” u cjelini je financiran sredstvima IPA II, a biti će realiziran u skladu sa pravilima programa Kreativna Europa.

Opći cilj poziva je pružanje poticaja pomirenju i izgradnji dobrosusjedskih odnosa na Zapadnom Balkanu kroz kulturnu suradnju i kreativnost.

Specifični ciljevi poziva su: jačanje prekogranične kulturne suradnje unutar regije Zapadnog Balkana i država članica EU i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija u regiji.

U cilju ispunjenja predviđenih ciljeva, prioriteti za odabir projekata su: jačanje kapaciteta kulturnih i kreativnih industrija da djeluju na transnacionalnom i međunarodnom planu; povećanje transnacionalne cirkulacije kulturnih i kreativnih radova i transnacionalne mobilnosti aktera u kulturi i kreativnim industrijama, kao i unapređenje interkulturnog dijaloga između umjetnika, kulturnih radnika i šire javnosti.

U projektima kojima se natječe mogu sudjelovati samo zemlje članice EU i zemlje Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija), a i pored Brexita, zadržano je pravo sudjelovanja institucija i organizacija iz Velike Britanije.

Na Javni poziv se mogu prijaviti samo pravna lica (organizacije ili udruženja, nacionalni savjeti ili javne ustanove na lokalnom, regionalnom ili centralnom/državnom nivou, koje djeluju u kulturi i kreativnim industrijama, izuzev onih u audio-vizualnom sektoru). Projekti moraju biti partnerski, a partnerstvo mora činiti najmanje pet partnera (nositelj projekta + četiri partnera), s najmanje dva partnera iz dvije različite zemlje Zapadnog Balkana i najmanje dva partnera iz dvije različite EU zemlje.

Detaljne informacije o pozivu možete pronaći na službenoj web stranici programa Kreativna Europa.

Izvor: Kreativna Europa

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search