Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održan sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem ŽZH

U ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održan je sedmi sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem Županije Zapadnohercegovačke čiji su članovi predsjednik Vlade, ministri financija i gospodarstva ŽZH, gradonačelnici Širokog Brijega i Ljubuškog i načelnici Posušja i Gruda.

Na sastanku se raspravljalo o trenutačnom procesu izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke  za razdoblje 2021. – 2027. godine, prijedlogu Programa potpore u pripremi i provedbi projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te razvoju financijskog instrumenta za potporu razvoju Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku je naglašena važnost razvoja strateških mjera kroz izradu Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine, te identifikacija strateških projekata koje će biti integrirani kroz proces izrade. Od ključnog značaja je izravno i aktivno sudjelovanje općina i gradova kako bi se na taj način u Strategiju integrirale potrebe lokalnih zajednica.

sastanak vlada zzh 1 6 2020

Članovima vijeća detaljno je predstavljen Program potpore u pripremi  i provedbi projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Naime, cilj ovog programa je što bolje i učinkovitije privlačenje sredstava iz vanjskih izvora u Županiju Zapadnohercegovačku kroz potporu u pripremi i provedbi projekata za poslovne subjekte, organizacije i institucije iz Županije Zapadnohercegovačke. Nacrt programa je pripremljen  te će biti upućen u daljnju proceduru na usvajanje.

Jedna od ključnih tema sastanka bila je uspostavljanje određenog financijskog instrumenta na razini naše županije, te način njegovog funkcioniranja. Članovi Vijeća su iskazali potrebu za financijskom shemom usmjerenoj prema potpori privatnom sektoru, ali isto tako i potrebu razvoja financijske sheme za sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava Europske unije i drugih međunarodnih izvora financiranja. Zaključeno je da se pripremi model uspostavljanja i funkcioniranja financijskih instrumenata na razini županije.                                                                                                                                    

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search