Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Challenge fonda

Češki povjerenički fond pri UNDP-u je u okviru Challenge Fond-a objavio poziv za predlaganje inovativnih rješenja iz oblasti: Održivi rast sa fokusom na cirkularnu ekonomiju, zelenu ekonomiju, tehnologiju i održivi turizam, održivu poljoprivredu; te oblasti Javne uprave sa fokusom na upravljanje otpadom, izlaznu plastiku za jednokratnu upotrebu, zagađenje zraka, obnovljive izvore energije, zelenu nabavku.

Dodatne informacije se nalaze u nastavku, a rok za dostavljanje prijedloga projekata je 30. lipanj 2020. godine.

Prijedlog projekta, koji mora sadržavati inovativni element za razvoj Bosne i Hercegovine, mogu dostaviti češki subjekti iz privatnog, nevladinog, akademskog i državnog sektora ili istraživačkih centara. Uvjet je uključivanje partnera iz BiH kako bi se osigurala održivost u lokalnim uvjetima i promovirala održivost i skalabilnost rješenja.

Trajanje projekta je najviše 12 mjeseci, očekivani početak realizacije je u kolovozu 2020. godine. Iznos financijske potpore iz Češkog povjereničkog fonda pri UNDP-u iznosi 20 000 - 40 000 USD (20% sufinanciranje realizatora i 20% UNDP-a).

Detaljnije informacije o javnom pozivu za dostavljanje projekata.

Opće informacije o Češkom povjereničkom fondu pri UNDP-u i o programu Challenge Fund u prilogu.

Program Challenge Fond se uspješno realizira u Bosni i Hercegovini, Moldaviji i Gruziji od 2018. godine i uz pomoć ovog Programa uspješno su uspostavljeni zanimljivi poslovni kontakti i partnerstva.

Izvor: https://www.mzv.cz/sarajevo/bs 

© Copyright 2020 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search