Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Objavljen novi Erasmus+ programski vodič za 2022. godinu – povećani proračun od gotovo 3,9 milijardi eura

erasmusplus programme guide 2022

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualne sadržaje i kulturu (EACEA) objavila je novi Erasmus+ programski vodič za 2022. godinu u kojem se nalaze rokovi za sve pojedinačne komponente programa, kao i Poziv za dostavu projektnih prijedloga za 2022.godinu.

Ovaj Programski vodič alat je za svakoga tko bi želio temeljito znati o čemu se radi u programu Erasmus+. Ovaj dokument je uglavnom namijenjen onima koji žele biti:

  • organizacije sudionice: znači one organizacije, institucije, tijela koja organiziraju aktivnosti podržane Programom;
  • sudionici: znači oni pojedinci (studenti, pripravnici, šegrti, učenici, odrasli učenici, mladi ljudi, volonteri ili profesori, učitelji, treneri, radnici s mladima, stručnjaci u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta itd.) uključeni u aktivnosti koje organiziraju organizacije sudionice.

Svake godine organizacije diljem Europe podnose tisuće projekata kako bi dobili financijsku potporu iz programa Erasmus+; iz tog razloga Komisija je uspostavila transparentan proces evaluacije koji ima za cilj davanje bespovratnih sredstava za najbolje projekte:

  • za većinu akcija, sva pravila i uvjeti za primanje bespovratnih sredstava iz Programa navedeni su u ovom Programskom vodiču;
  • za neke druge akcije, koje su samo spomenute u ovom Programskom vodiču, pravila i uvjeti za primanje bespovratnih sredstava opisani su u posebnim pozivima na dostavu prijedloga koje objavljuje Europska komisija ili u njeno ime.

Prilikom planiranja prijave, potencijalne organizacije sudionice također mogu biti inspirirane i informirane drugim referentnim dokumentima; neki od tih dokumenata navedeni su u Dodatku IV ovog Vodiča.

Programski vodič možete preuzeti na sljedećoj stranici: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/document/erasmus-programme-guide-2022

Izvor: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search