Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

ODRŽANA PROMOCIJA IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE BIH-CRNA GORA 2021-2027

Direkcija za europske integracije i Ministarstvo europskih poslova, operativne strukture za provođenje Programa u BiH i Crnoj Gori, organizirali su u četvrtak 18. svibnja 2023. godine u Širokom Brijegu promociju IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora 2021-2027.

l 1b5dc21c9d7729a6e612174f489e9bea

Alma Kurtalić-Zahiragić, stručna savjetnica u Sektoru za programe teritorijalne suradnje kazala je da su projekti u sklopu programa prekogranične suradnje korisni za razvoj lokalnih zajednica.

Ovdje smo s ciljem promocije prekogranične suradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predstavili smo program potencijalnim aplikantima o mogućnosti financiranja projekata u sklopu ovog programa prekogranične suradnje. Značajne su nam informacije i lokalnih zajednica i jačanje sposobnosti uključivanja u ovakve programe. U sklopu ovog programa imamo na raspolaganju 8,4 milijuna eura, naglasila je.

Ivo Pavković, šef odsjeka za gospodarstvo Grada Širokog Brijega kazao je kako odobreni projekt ima višestruku korist za određeno područje na kojem se provodi.

Postoje značajna financijska sredstva koja su odobrena kako bi se u lokalnoj zajednici moglo nešto obnoviti i stvoriti novi sadržaj. Kroz ovakve pripreme stječemo nova znanja i iskustva koja možemo koristiti u svim segmentima prekogranične suradnje, naglasio je Pavković.

Radoslav Luburić, ravnatelj agencije HERAG-a kazao je kako je ovo završna konferencija o programu prekogranične suradnje, koji će biti obavljen na ljeto. Po njegovim riječima, neki od glavnih ciljeva programa su suradnja na području turizma, kulturne baštine i zaštite okoliša.

Program puno znači za cijelu Županiju Zapadnohercegovačku. Do sada smo povukli značajna financijska sredstva za projekte od velike važnosti za ŽZH. Na taj način lakše je provesti mnoge ideje i projekte koji su na korist cijele zajednice, rekao je Luburić.

Inače, promocija programa je organizirana u suradnji s Općinom Bileća, Gradom Široki Brijeg i Gradom Konjicom kao domaćinima događaja i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva Programa. Spomenuta promocija programa održana je u srijedu u Bileći, a u Konjicu će se održati u petak, 19. svibnja 2023. godine.

Izvor: https://www.fena.ba/

© Copyright 2023 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search