Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

JAVNI POZIV „JAČANJE KAPACITETA ZA DJELATNIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA, TE PREDŠKOLSKIH ODGOJNO-OBRAZOVNIH USTANOVA ZA PISANJE I PROVEDBU PROJEKATA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ“

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije nastavlja implementirati aktivnosti usmjerene izgradnji i jačanju kapaciteta u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

URED VLADE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE ZA EUROPSKE INTEGRACIJE 1

U skladu s navedenim, Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa i talijanskom organizacijom CISP, koja na području parka prirode Blidinje implementira projekat: “Natur BosniaHerzegovina: zaštićena područja i održivi razvoj AID012003", koga financira talijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS), a koji ima za cilj ojačati upravljanje zaštićenim područjima u BiH u skladu sa standardima Europske unije, sa fokusom na zaštiti okoliša, bioraznolikosti i promociji turističkih potencijala zaštićenih područja, organizira obuke.

Cilj Programa je izgraditi i ojačati kapacitete kapaciteta za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

Ciljne skupine obuke su djelatnici osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova koje će raditi na razvoju i provedbi projekata. Maksimalan broj polaznika obuka je 30.

Tema koja će biti obrađivana razradom projektnih ideja jesu odgojno-obrazovne aktivnosti, promotivne aktivnosti i infrastrukturna rješenja potreba škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koja će imati za opći cilj smanjenje negativnih utjecaja na okoliš, ali i podizanje svijesti o zaštiti okoliša u obrazovnim ustanovama.

Planirano je da se obuke održe na prostoru Županije Zapadnohercegovačke u vremenskom razdoblju od 1. travnja do 30. travnja 2024. godine, o čemu će prijavljeni polaznici biti blagovremeno obavješteni.

Način provedbe i trajanje obuke:  

Obuka će se provoditi u 3 bloka

  1. BLOK

Trajanje:         2 dana

Tema:  Uvod u Instrument predpristupne pomoći IPA, smisao i način funkcioniranja IPA; prezentacija dostupnih fondova i programa Bosni i Hercegovini; način funkcioniranja dostupnih programa; uvodni dio u PCM; uvod u praktični dio obuke i predstavljanje procesa praktične obuke i pripreme projektnih prijedloga;

  1. BLOK:

Trajanje:         3 dana

Trema: Praktična obuka u pisanju projekata za izabrane projekte ideje. Obuka će obuhvatiti cijeli projektni ciklus: identifikacija problema i ciljeva, izrada logičkog okvira, razrada projektne ideje na temelju logičkog okvira, priprema proračuna, implementacija projekta, izvještavanje. Cilj je imati najmanje 10 projektnih ideja koje će se razrađivati kroz obuku.

  1. BLOK

Trajanje:         5 dana

Tema:  Ovaj će blok biti koncipiran na principu „mentoriranja“ individualno putem online upita, nakon čega će se održati 1 jednodnevna projektna klinika koja će se održati u prostorijama Parka prirode Blidinje, na kojima će polaznici obuka postavljati praktična pitanja u kontekstu razrade projektne ideje na kojoj rade.

Nakon obuke planiran je izbor najboljih projektnih ideja za podršku od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, te drugih partnera. Izbor projektnih ideja će obaviti povjerenstvo koje će biti sastavljeno od predstavnika Ureda za Europske integracije ŽZH,  Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, CISP-ea i predavača na obukama.

  1. UVJETI ZA PRIJAVU

Pravo na podnošenje prijave imaju javne osnovne i srednje škole, te javne i privatne predškolske odgojno-obrazovne ustanove koje se registrirane i djeluju na prostoru ŽZH.

  1. POTREBNA DOKUMENTACIJA

Podnositelji prijava moraju dostaviti sljedeće dokumente:

  • DOSTAVA DOKUMENATA

Podnositelji prijava moraju dostaviti tražene dokumente isključivo elektronski na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s naznakom u predmetu e-maila ''Prijava na Javni poziv Jačanje kapaciteta za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova za pisanje i provedbu projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, najkasnije do 27. ožujka 2024. godine.


U Pismu podrške od strane jedinice lokalne samouprave podnositelji prijave dužni su navesti naziv projektne ideje, osnovne informacije o projektnoj ideji te način na koji će doprinijeti napretku i razvoju jedinice lokalne samouprave.

Nepotpune i nepravodobne prijave se neće uzeti u razmatranje. O rezultatima Javnog poziva svi prijavljeni kandidati će biti obaviješteni elektronskim putem.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search