Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

U ŠIROKOM BRIJEGU ODRŽANE OBUKE „PRIPREMA SPECIFIČNIH DOKUMENATA ZA KORIŠTENJE PRETPRISTUPNE POMOĆI EUROPSKE UNIJE“ I „VJEŠTINE IZVJEŠTAVANJA ZA POTREBE PROCESA EUROPSKIH INTEGRACIJA“

Direkcija za europske integracije u suradnji s Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održala je obuke za državne službenike, ali i sve zainteresirane u trajanju od 23. do 25. travnja 2024. godine u Širokom Brijegu.

Kako bi se upoznali sa glavnim promjenama i izazovima u IPA III, te izradom glavnih dokumenata, održana je prva obuka „Priprema specifičnih dokumenata za korištenje pretpristupne pomoći Europske unije“. Obuka je bila namijenjena prvenstveno članovima tijela u sustavu koordinacije procesa europskih integracija i ostalih struktura uspostavljenih za potrebe procesa europskih integracija i državnim službenicima koji obavljaju poslove:

  • · usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom EU
  • · prevođenja i redakture pravnih propisa za potrebe procesa europskih integracija te
  • · ostalim zainteresiranim djelatnicima. 

Kako bi se upoznali sa ulogom i značajem komunikacija u procesu europskih integracija te usavršili potrebna znanja i vještine, održana je druga obuka „Vještine izvještavanja za potrebe procesa europskih integracija”. Tijekom obuke polaznici su upoznati s važnosti komuniciranja u procesima europskih integracija te aktualnostima u oblasti izvještavanja s ciljem primjene naučenoga. 

Obuke se organiziraju s ciljem da članovi radnih skupina za europske integracije kao i ostali državni službenici u Županiji Zapadnohercegovačkoj steknu znanja neophodna za obavljanje poslova i zadataka koji proizlaze iz procesa europskih integracija.  

Obuka 2Obuka 3Obuka 4Obuka 5

Obuka 1

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search