Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

U Posušju predstavljen USAID/Sweden FARMA II projekt

Photo IS FarmaII 3

 

Suradnjom eksperata iz USAID/Sweden FARMA II projekta sa Općinom Posušje i Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u Posušju je danas, 3. travnja 2019. godine održan Informativni sastanak o raspisanom Javnom pozivu međunarodnog projekta FARMA II čiji je cilj unaprjeđenje poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o projektu kojeg zajednički financiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Švedske, a realizira Cardno Emerging Markets USA, Ltd.

Današnji sastanak dio je aktivnosti USAID/Sweden FARMA II projekta s ciljem upoznavanja javnosti širom zemlje o novom Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga obuke, savjetodavne podrške i druge stručne podrške organizacijama proizvođača iz sektora poljoprivrede. Najvažniji cilj ovog poziva je pokretanje konkretnih aktivnosti u potpori poljoprivrednom sektoru, uvezivanju organizacija proizvođača na lokalnom nivou, te osiguravanju novih prilika na domaćem i međunarodnom tržištu.

Photo IS FarmaII 2

Na početku sastanka Meriha Manojlović i Mirela Muratović, eksperti iz  FARMA II projekta, izrazile su iznimno zadovoljstvo velikim odazivom zainteresiranih sudionika iz Županije Zapadnohercegovačke te istaknule da je ovo jedan od najbrojnijih informativnih sastanaka koji su se održali u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine. Nakon uvodnog dijela uslijedila je njihova prezentacija o aktualnom javnom pozivu u kojoj su opisale cijeli postupak prijave te razjasnile na koje pojedinosti potencijalni prijavitelji trebaju obratiti pozornost kako bi njihova prijava bila prihvaćena. Sljedeći dio sastanka je bio predviđen za raspravu i postavljanje pitanja od strane predstavnika organizacija proizvođača iz sektora poljoprivrede koji su ciljna grupa ovog javnog poziva.

“U aplikacijama možete predložiti aktivnosti koje obuhvaćaju obuke i savjetodavne usluge, organizaciju studijskih putovanja u zemlji i inozemstvu, posjete međunarodnim i domaćim sajmovima, održavanje poslovnih susreta te promotivne i informativne kampanje za poljoprivredni sektor”, poručili su iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Javni poziv je otvoren do 19. travnja 2019. godine, do 16:00 sati, a zahtjevi trebaju biti dostavljeni u elektronskoj i tiskanoj formi. USAID i Vlada Švedske stavili su putem FARMA II projekta organizacijama iz sektora poljoprivrede na raspolaganje dodatni grant fond u vrijednosti od tri miliona dolara, a vrijednost pojedinačne aplikacije predviđena je u rasponu od minimalno 2.000 dolara do maksimalno 50.000 dolara (protuvrijednost u KM).

Photo IS FarmaII 4

“U okviru informativnih sastanaka smo naveli ilustrativne primjere svakog od segmenata aktivnosti koje smo izdvojili kako bismo približili cijeli poziv potencijalnim korisnicima. Vjerujemo da pristup prema lokalnim zajednicama i direktni razgovor sa zainteresiranim licima ovaj proces čini otvorenim i omogućava svim stranama da se adekvatno informiraju o pravilima i uvjetima, te blagovremeno dostave svoje prijedloge”, zaključili su iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search