Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Ministrica Dujmović najavila 23. po redu Manifestaciju „Dani europskog naslijeđa 2019“ koja se početkom listopada održava u zapadnoj Hercegovini

Dana 17. rujna 2019. godine u prostorijama Općine Posušje je održana press konferencija u povodu manifestacije „Dani europskog naslijeđa“ koja će se održati u zapadnoj Hercegovini 02. i 03. listopada 2019. godine.

Navedena manifestacija se organizira od 1991. godine u europskim zemljama i utemeljena je od strane Vijeća Europe uz podršku Europske zajednice u Strasbourgu Poveljom o europskom graditeljskom naslijeđu. Cilj manifestacije je upoznavanje najširih slojeva društva sa značajem čuvanja, prezentacije i promoviranja kulturnog naslijeđa uz edukaciju o tome da su nacionalna kulturna naslijeđa europskih zemalja dio zajedničkog kulturnog naslijeđa Europe.

2 1024 x 769

Medijima su se obratili Federalna ministrica kulture i športa FBiH Zora Dujmović, gradonačelnik Širokog Brijega Miro kraljević, gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, načelnik Općine Posušje Branko Bago te načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj te najavili bogat dvodnevni program 23. kulturne manifestacije „Dani europskog naslijeđa“.

Kroz dvodnevni program sudionici će obići gradove Široki Brijeg i Ljubuški te Općine Posušje i Grude pri čemu će vidjeti brojne spomenike kulture te biti dionici bogatog kulturno-zabavnog programa koji će započeti svečanim otvorenjem u Širokom Brijegu 02. listopada u 10:30h. Nakon svečanog otvaranja, sudionici će posjetiti Općine Posušje i Grude koje će prezentirati svoju bogatu kulturnu baštinu. Sljedeći dan, sudionici će saznati više o bogatom kulturno-povijesnom naslijeđu grada Ljubuškog gdje će se održati i Okrugli stol na temu kulturnog naslijeđa zapadne Hercegovine.

Svečano zatvaranje manifestacije će se održati u Ljubuškom 03. listopada 2019. godine u hotelu Bigeste gdje će biti i održana svečana dodjela povelja.
Na manifestaciji se očekuje veliki broj eminentnih osoba iz kulture, znanosti, obrazovanja, športa i politike.

Izvor: http://fmks.gov.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search