Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

OSMI POZIV ZA DOSTAVLJANJE APLIKACIJA ZA SUFINANCIRANJE INVESTICIJSKIH PROJEKATA PUTEM INVESTICIJSKIH OKVIRA ZA ZAPADNI BALKAN (WBIF)

Direkcija za europske integracije - Ured Državnog IPA koordinatora (Ured DIPAK) obavještava sve zainteresirane korisnike da je objavljen osmi poziv za dostavljanje aplikacija za sufinanciranje investicijskih projekata putem Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Poziv je otvoren za aplikacije iz svih WBIF sektora/područja intervencije. WBIF sektori/područja intervencije su revidirani i usklađeni s Ekonomskim i investicijskim planom za Zapadni Balkan.

Rok za dostavljanje prvog nacrta aplikacija Direkciji za europske integracije je 2. prosinca 2022. godine.

Osnovne informacije o pozivu, revidiranim područjima intervencije, kriterijima u svakom od područja intervencije, postotcima sufinanciranja te ostale potrebne informacije su date u dokumentu Western Balkans Investment Framework Guidelines for applicants, definiranom od strane Europske komisije, koji se nalazi u aplikacijskom paketu.

Osnovni uvjeti za apliciranje na osmi poziv su:

-        U sektoru za koji se aplicira mora biti usvojena cjelodržavna strategija i usvojena Jedinstvena lista sektorskih prioritetnih infrastrukturnih projekata- SSPP (u izuzetnim slučajevima bi Europska komisija mogla dozvoliti podnošenje aplikacija u sektorima u kojima još uvijek nije usvojen SSPP).

 Projekti moraju biti visokog stupnja zrelosti i prioritetni za implementaciju.

-        Zahtjev za grant sredstvima treba biti praćen kreditnim aranžmanom (koji je u fazi pregovaranja ili je već sklopljen) između BiH i neke od međunarodnih financijskih institucija uključenih u WBIF (Europska banka za obnovu i razvoj - EBRD, Europska investicijska banka - EIB, Razvojna banka Vijeća Europe - CEB, Razvojna banka SR Njemačke - KfW, Svjetska banka, te Francuska razvojna agencija - AFD), uz razmotrene financijske mogućnosti aplikanta za zaduživanjem u budućnosti. Navedena tzv. vodeća međunarodna financijska institucija mora izraziti interes/podršku projektu koji se predlaže i biti konzultirana pri izradi grant aplikacije.

-        Zbog financijskih obaveza koje se stvaraju, neophodno je uključivanje relevantnih ministarstava financija prilikom apliciranja po pitanju mogućnosti zaduživanja vezano za predloženi projekat (ukoliko je u pitanju novo zaduženje).

Detalji o načinu i smjernicama za apliciranje, uključujući i format grant aplikacije, mogu se naći u aplikacijskom paketu.

Detaljnije informacije o Investicijskom okviru za Zapadni Balkan: www.wbif.eu.

 

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search