Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

OBJAVLJEN POZIV NA PREDSTAVLJANJE NOVOG INTERREG IPA ADRION PROGRAMA

Predstavljanje novog Interreg IPA ADRION programa i mogućnosti korištenja transnacionalne suradnje pod motom "Zajedno za kohezivnu, pametnu i održivu Jadransko-jonsku regiju" održat će se 6. prosinca 2022. godine u Bologni i online (hibridni događaj).

Između 2014. i 2020. godine više od 500 organizacija stvorilo je čvršće veze s partnerima u osam zemalja sa sjedištem u jadransko-jonskoj regiji. Sinergije izgrađene u posljednjih sedam godina rezultirale su s 81 transnacionalnim projektom u okviru programa ADRION. Znanja koja proizlaze iz projekata koji rade na sličnim razvojnim pitanjima koristilo je dionicima koji rade u različitim sektorima, od inovacija do prometa i okoliša.

Suradnja je poboljšala politike i strategije i povećala svijest o relevantnim temama kao što su: kružno gospodarstvo, održivi turizam, zelena mobilnost i zaštita mora.

Program Interreg ADRION program je financiranja Europske unije kojim se podupiru transnacionalni projekti iz područja inovacija, kulture, okoliša, usluga mobilnosti i prometa u cilju jačanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije na jadransko-jonskom području, koji obuhvaća četiri države članice (Hrvatska, Grčka, Italija i Slovenija) i četiri nečlanice (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija).

 

Izvor: https://www.adrioninterreg.eu/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search